Jó estét!

Azt szeretném megtudni, hogy ugye jól értem, a jelenleg futó hitel felvételekor számolt árfolyama a mérvadó? Tehát ha mi 2008-ban kiváltottuk előző lakáshitelünket - akkor - kedvezőbbre, de az árfolyam 140 Ft volt, akkor igényelhetünk végtörlesztést? Illetőleg ha a hitel neve nem lakáscélú ingatlanhitel, hanem szabad felhasználású ingatlanfedezetű, akkor az kizáró ok? Semmi más nem történt, mint az előző lakáshitel kiváltása kedvezőbbre - és egy minimális készpénz felvétele - de ez volt a neve, remélhetőleg ez így nem lesz csapda, mert akkor ki foglalkozott a nevével...utolsó kérdésem az lenne, hogy még azelőtt igényeltünk pár hónapos fizetési könnyítést, mielőtt egyáltalán szóba került volna a végtörlesztés lehetősége. Ez viszont átnyúlik jövő év elejére, míg a végtörlesztést ha jól tudom, 2011. év végéig kell igényelni. Ez gátolhatja a végtörlesztésünket?

Köszönöm szépen segítségét. Adri

Kedves Adri!

A végtörelszteni kívánt devizahitel folyósításkor érvényes árfolyama a mérvadó. A kedvezményes végtörlesztés lehetősége szabad felhasználású jelzáloghitelekre is vonatkozik. Mivel ezt a hitelt 140.- Ft-os árfolyamon folyósították, ezért jogosultak a kedvezményes árfolyamra. A fizetéskönnyítés elvileg nem akadálya a végtörlesztésnek, ám ezzel kapcsolatban a hitelfolyósító bankot is célszerű lenne megkérdezni, mivel a végtörlesztési igényt legkésőbb december 30-ig be kell nyújtani.

Ha tájékozódni kíván a végtörlesztéshez igényelhető forinthitelekről, akkor kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelettel arra a kérdésre szeretnék választ kapni, hogy svájci frank alapú szabad felhasználású hitelem visszafizetésére nekem van-e lehetőségem. A hitel felvétel miatt jelzálog került a tulajdonomban lévő ingatlanomra. Hallottam már olyan véleményt is, hogy ezekre a hitelekre nem vonatkozik, amit nagyon igazságtalannak tartanék.
Kíváncsian várom válaszukat.
Üdvözlettel: István

Nekem az lenne a kérdésem, hogy a fix árfolyamon történő végtörlesztés vonatkozik-e arra is, hogy a jelenleg CHF-os hitelt forinthitelre váltanám ki?