Tisztelt Szakértő!

CHF alapú szabad felhasználású devizahitellel rendelkezem. A hitel jelzáloggal terhelt azonban nem lakás hanem garázs a jelzálog. A CHF alapú hitelt folyósító bank ügyintézője leráz azzal a szöveggel, hogy “mivel nem lakóingatlan a jelzálog, ezért nekem nem érdemes a végtörlesztésben gondolkoznom, mert állítása szerint rosszabbul járok”. Ön szerint is így van ez?
Tisztelettel: Dabcsi

Kedves Dabcsi!

A kedvezményes végtörlesztésre vonatkozó törvény szerint rögzített árfolyamon valóban azok fizethetik vissza deviza alapú hitelüket, akik esetében lakóingatlanra lett bejegyezve a jelzálogjog. Ön is végtörleszthet, de nem kedvezményes, hanem napi árfolyamon. Mivel ez jelenleg meglehetősen magas, ezért mondhatta azt a banki ügyintéző, hogy rosszabbul jár.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A következő kérdésem lenne: A mai jogszabályok szerint, ki lehet-e fizetni a svájci frank alapú /nem ingatlanfedezetű/ autóhitelünket, amit 2006 júniusában vettünk fel?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Katalin

1, Devizában volt a szabad felhasználású hitel folyósítva. Végtörlesztés lehetséges-e? Forintban törlesztek.
2. Építési telekre szabad felhasználású hitel végtörleszthető?
Köszönöm a választ.
Üdvözlettel

10 évre vettünk fel CHF hitelt, amit a lakásunk befejezésére használtunk fel, de jelzálognak telket, (építési) ajánlottunk fel. Ha nem lakott ingatlan a jelzálog, tényleg nem lehet végtörleszteni
a 180 Ft-os árfolyamon?