Az iránt érdeklődnék, hogy autómra 4 éve svájci frankban vettem fel 4 millió Ft hitelt. Önök szerint a Deviza kiváltás fix árfolyamon a gépjárművekre is vonatkozik vagy csak ingatlan hitelre, mert erről sajna nem szól semmi, de ugyanakkor a törlesztőm nekem is, s gondolom másnak is felment lassan a duplájára…
Köszönettel.
Kérdést feltette: Kovács László

Kedves László!

A rögzített árfolyamon történő végtörlesztésről még nem született határozat, így annak pontos feltételei nem ismertek.

A rögzített árfolyamon való hiteltörlesztés jelenleg azonban csak azokra a jelzáloghitelekre vonatkozik, melyek lakóingatlanon alapított zálogjoggal fedezettek.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Szeretném kérdezni, hogy akkor most mi a helyzet az autóhitelekkel? Frank alapon vettük (mert másképp nem lehetett….) és az autó a fedezet. Legutóbbi információim szerint végtörlesztésre nincs lehetőség ebben az esetben, de mindig hallunk ilyen-olyan dolgokat, így hát inkább megkérdezem.
Válaszát megköszönöm!

179,55 Ft/CHF árfolyamon vásároltam hitelre személygépkocsit. Ebben a kiszámíthatatlan gazdasági helyzetben, mikor nem lehet tudni, hogy hogyan alakul a CHF árfolyama – milyen hatással lesz a rögzített árfolyamon való törlesztés a megmaradó devizahitelesekre, akár el is lehetetleníti őket, érdemes-e a jelenlegi aktuális árfolyamon “kinyögni” a hitel összegét? Köszönettel.

Tisztelt Uram!
Nekem LTP-vel kombinált jelzáloggal fedezett lakáscélú devizahitelem van, melyet 155.- Ft körüli árfolyamon vettem fel. A LTP-t még 2014-ig fizetnem kell, akkor törlesztődne be a hitel tőkerészébe.
Ha végtörleszteném a hitelemet, akkor a végtörlesztés összegébe beszámítható-e az LTP számlán eddig összegyűjtött összeg, vagy akár a szerződésem végéig (2014) befizetett összeg és nekem csak az ezen felüli részt kell a bankom felé rendeznem?
Köszönettel:Zsolt

Tekintettel arra, hogy a devizaalapú kölcsönöket lehet végtörleszteni, szeretném megtudni: a CHF kölcsönt, gépkocsi vásárlásra 10 évre vettük fel és három éve fizetjük.
Szeretnénk a CHF-től megszabadulni és kifizetni a tartozást.
Van-e rá lehetőségem a most elkészült szabályozás alapján ?
Köszönettel: József

Tisztelt Uram!
Érdekelne, hogy a hitelkiváltás svájci valutában felvett kölcsön esetében a szülőktől kapott egyösszegű kifizetéskor kell-e ajándékozási illetéket fizetnünk?
Köszönettel várom válaszát.

Tisztelt Uram!
Érdeklődnék, hogy a tervezet szerint visszatörleszthetem-e hitelemet a rögzített árfolyamon: 5 éve szabad felhasználású személyi hitelt vettem fel svájci frankra, ami ingatlanfedezetű, de nem a saját ingatlanom, hanem édesapám ingatlanán (lakóház) van a hitel. (Lakáshitelhez lett felvéve, ez volt az Önerőm…)
Köszönöm előre is a választ, minden jó kívánok.