Tisztelt Hitelnet!

2005-ben vagyonmegosztási szerződést (ügyvéd által ellenjegyzett) kötöttem. Ebben minden vagyoni értéket rendeztünk és közös megegyezéses válásban egyeztünk meg. Sajnos feleségem talált egy ügyvédet, aki pénzt próbál ebből csinálni. 2x megpróbálták a vagyonmegosztást megtámadni, de a bíróság visszadobta "ok nélküli pereskedésre hivatkozva". Mivel feleségem ezen ügyvéd tanácsára meggondolta magát, a szerződésben foglaltak ellenére válóper kezdődött. Sajnos ez évekig elhozódott, de kimondták a válást 2010. 12. hóban és most vagyoni pert indítottak a válás kapcsán. A bíróság még nem mondta ki, hogy semmis a vagyonmegosztás. Sajnos feleségem, hogy megakadályozza a végtörlesztésemet, 2011. 09.05-én perfeljegyzési kérelmet nyújtót be a földhivatalnál, hogy ellenem vagyon elleni per indult.
Az AXA Bank honlapján azt olvastam, hogy akinek ilyen feljegyzés van a tulajdoni lapján, az nem végtörleszthet. Igaz ez?
Várom megtisztelő válaszukat.
Üdv: Imre

Kedves Imre!

Véleményünk szerint a perfeljegyzés önmagában nem akadályozza a hitel visszafizetését. Hitelkiváltó kölcsönnel való végtörlesztésre azonban nincs lehetőség.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jelzálogalapú hitelre lenne szükségem. Három millió forintra. A családi házam tehermentes, de 10%-án perfeljegyzés van. Ahol idáig érdeklődtem akadály a perfeljegyzés. Azt hallottam, hogy van olyan pénzintézet ahol ez nem gond, de én nem tudom hova forduljak. Önöknél lehetséges lenne így is kölcsönhöz jutni?
Válaszukat előre köszönöm, tisztelettel: Éva