Több kérdést és választ is találtam ezen a fórumon, ami ezzel a kérdéssel foglalkozik. Az Önök válasza: “Banki információink szerint több jelzálogfedezet esetén akkor lehet élni a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével, ha a fedezetek legalább egyike lakóingatlan.”
Én is tudok olyan bankot, aki ezt az elvet követi. Az enyém viszont elutasította a kérésemet, mondván, hogy csak akkor fogadják el a végtörlesztési kérelmet, ha CSAK lakóingatlan a fedezet, nem pedig lakóingatlan IS. Abban sem tesznek különbséget, hogy melyik volt a célingatlan. Kértem PSZÁF állásfoglalást is, akik pedig azt válaszolták, hogy ha a törvény nem rendelkezik valamiről egyértelműen, akkor banki hatáskörben kell a kérdésben dönteni és az egyik bank dönthet így, a másik pedig úgy. A PSZÁF szerint a törvény értelmezése nem az ő feladatuk, azt tanácsolták forduljak a Kormányhoz. Mit javasolnak, mit tegyünk?
Éva

Kedves Éva!
Mivel a PSZÁF állásfoglalása szerint az egyik bank dönthet így, a másik pedig úgy, ezért sajnos csak két dolgot tehet: vagy elfogadja az adott bank döntését, vagy a PSZÁF által javasoltan a Kormányhoz fordul.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése