2007-ben vettünk fel 10 millió Ft értékben CHF alapú hitelt. A fedezetként szolgáló ingatlan az egyik családtag ingatlanja, amit akkor 34,2 M Ft-ra becsültek fel. A törlesztő részletünk azóta duplájára emelkedett, és most szeretnénk élni a végtörlesztés lehetőségével úgy, hogy eladjuk a házunkat. Azonban mivel nem a saját ingatlanunkon van a jelzálog, hanem a családtagén, ezért fedezetcserére van szükség (gondolom). Járható-e ez az út, majd utána megkezdeni a végtörlesztést? Vagy milyen módon tudnánk kihasználni a 180 Ft-os végtörlesztés lehetőségét? Válaszát előre is köszönöm.
Orsi

Kedves Orsi!

A kedvezményes végtörlesztéshez nincs szükség fedezetcserére. Amennyiben megfelelnek a rögzített árfolyamon történő végtörlesztés feltételeinek, akkor a végtörlesztési igény írásbeli bejelentését követően a bank lezárja az Önök nevén lévő hitelt, majd visszafizethető a fennálló tartozás.

Ha nem adják el a saját ingatlanukat, akkor arra igényelhető forint alapú szabad felhasználású jelzáloghitel, melyből ugyancsak teljesíthető a végtörlesztés. Kérjük, töltsék ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése