Végtörlesztési igénylőlap buktatói

T.Szakértő!
A Volksbanknál felvett lakáshitelemet kívánom végtörleszteni, a fedezetet nagyon nehezen biztosítottam. A bejelentő űrlapon szerepel egy felháborító feltétel:
Aláírásommal visszavonhatatlanul hozzájárulok, hogy ha a végtörlesztést követően az Alkotmánybíróság visszamenőleg megsemmisíti az erre vonatkozó törvényt – az 1996. évi Hpt. 200/B § átnevesítik az űrlapon – akkor köteles vagyok a végtörlesztés napján aktuális középárfolyam (ma 240,59 Ft/CHF) és a fix árfolyam közti különbözetet visszafizetni!!!Ezt a bianco papírt egyenlőre nem írtam alá. Dönthet-e a bankok javára az Alkotmánybíróság? Ha igen, semmi értelme nem volt az egésznek, sőt a bank tisztességtelen haszonhoz jut, mert lehet hogy a fenti középárfolyamnál a hátralévő időben – nekem még 5 év – kedvezőbbek lesznek az árfolyamok. A szóbeszéd szerint nem csak a Volsbank csinálja ezt! Megtehetik ?
Jogszerű megoldás, hogy kihúzom azt a részt amivel nem értek egyet és így aláírom? Mit tanácsolnak, mit tegyek?
Köszönettel : László

Kedves László!

Mivel nem jogi kérdésekkel, hanem hiteltanácsadással foglalkozunk, ezért sajnos nem tudjuk megmondani, hogy az Alkotmánybíróság részéről milyen döntés várható ez ügy. Ha a végtörlesztési igénylőlapon kihúzza azt a részt, amivel nem ért egyet, akkor valószínűleg a bank nem fogja elfogadni végtörlesztési igényét.
Utolsó módosítás: 2011. szeptember 30. péntek


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x