2006-ban felvett CHF alapú hitelem van. Végtörleszteni szeretnék. A hitelemhez kapcsolódott egy Életbiztosítás is, amit megszüntettem és ez beletörlesztődik a kiváltandó hitelembe. Rendelkezem némi önrésszel is és ezt befizettem a törlesztési számlámra. Bank erről úgy nyilatkozott hogy beszámolják nekem 180 Ft-os árfolyamon, (remélem így lesz). A kiváltó Banknál pedig most azt mondták, hogy ők csak a feltüntetett tőketartozásomon szereplő összeget fogadhatják el és annyi kölcsönt kéne felvennem náluk, amennyi a papíron szerepel tőketartozásként, ugyan fel van tüntetve a többi összeg is (biztosítási összeg és az önrészem, amit ráutaltam a számlára) a tartozás kimutatásomon, úgy hogy ezt nem értem, hogy miért nem fogadják el, hogy annyival csökkentett kölcsönt szeretnék felvenni. Ebben szeretném a tanácsát kérni.
Köszönettel:
Erika

Kedves Erika!

A végtörlesztés teljesítése saját megtakarításból és forinthitelből is történhet egyidejűleg, így sajnos nem tudjuk megmondani, hogy az a pénzintézet, ahol Ön a devizahitelét kiváltja, miért nem teszi lehetővé a fennálló tartozásnál kisebb összegű hitel felvételét. Erre csak az ottani ügyintéző tud Önnek választ adni.
A vonatkozó törvény szerint az életbiztosításból nyert megtakarítást is 180 Ft-os árfolyamon kell beszámítaniuk a pénzintézeteknek.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése