Tisztelt Szakértő!

Szeretném megkérdezni, hogy amennyiben a fennálló svájci frank hitelünket nyújtó banknál bejelentjük a végtörlesztésre vonatkozó kérelmet, azt csak annál a banknál igényelt forinthitellel lehet kiváltani? Esetleg egy másik banknál felvett szabad felhasználású hitellel ki lehet váltani? Azért kérdeznem, mert úgy látom, hogy a hitelkiváltásra adott kölcsönök csak a fedezetül felkínált ingatlan kb. 50 %-áig vehetők fel, míg a szabad felhasználásúak kb 75 %-áig. Ha nem fedezné ez az 50 % a kiváltandó hitelt, lehet-e szabad felhasználásút is felvenni? Jelezni kell-e annak a banknak, aki a forinthitelt nyújtja, hogy végtörlesztésre akarjuk felvenni?
Köszönöm: Katalin

Kedves Katalin!

A végtörlesztéshez igényelhető forinthitel bármely pénzintézetnél felvehető.
A maximálisan felvehető hitelösszeg nem a hitel típusától, hanem az igénylő jövedelmétől és a hitel devizanemétől függ. Kedvezményes végtörlesztéshez azonban kizárólag forinthitel vehető fel, amely az ingatlan forgalmi értékének 80%-áig nyújtható, ez a finanszírozási arány tehát a forint alapú hitelkiváltó kölcsönökre is vonatkozik.
Célszerű jelezni a bankoknál, hogy kedvezményes végtörlesztéshez igényli a kölcsönt, egyrészt az átfutási idő miatt, másrészt mivel vannak olyan konstrukciók, melyek csak a kedvezményes végtörlesztéshez igényelhetők.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése