Tisztelt Hölgyem/Uram!

Szeretnék érdeklődni, hogy az elfogadott törvényjavaslat szerint a kedvezményes végtörlesztés visszamenőleges érvényesítésére lesz-e lehetőség? Augusztus közepén fizettük vissza a hitelünket, amikor még nem volt napirenden a téma. Valahol azt olvastam, hogy azok élhetnek vele, akiknek június 30-ig nem mondta fel a hitelfolyósító a szerződését. Ez jelentheti azt, hogy aki július 1 után végtörlesztett, arra is vonatkozik az új törvény és visszamenőleg érvényesítheti a kedvezményt?

Köszönöm válaszát!
Kérdést feltette: Dóri

Kedves Dóri!

A kedvezményes végtörlesztésre vonatkozóan elfogadott törvény alapján nincs lehetőség a rögzített árfolyam utólagos érvényesítésére.

Az Ön által olvasottak azokat a devizahitelesekre vonatkoznak, akik hitelszerződését a bank nemfizetés miatt június 30-ig nem mondta fel.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Még lennének további kérdéseim: miért van az, hogy csak 250 alatt lehet végtörleszteni euró esetében? Ezt a bank az igényléskor ellenőrzi? Tehát nem nekem kell kideríteni, hogy milyen árfolyamon vettem föl, ugye? Ha 250 felett, akkor visszautasítják a kérelmemet?

Üdvözlöm!

2009-ben vettünk föl 4.400.000.- Ft, majd két hónappal később 1.300.000.- Ft ingatlanfedezetű jelzáloghitelt lakásfelújítás céljából. Fundamenta megtakarítást kell a hitelekkel együtt fizetnünk (MKB Bank). Milyen lehetőségeim vannak? Honnan tudhatom meg itthonról, hogy mennyi a jelenleg fennálló tartozásom? Lehet, buta kérdésnek tűnik, de ma bementem egy másik bankba végtörlesztéssel kapcsolatban tájékoztatást kérni és ott az ügyintéző a fennálló tartozásomat a fent megadott összegben határozta meg. Két év eltelte után még mindig fillérre pontosan annyival tartozom, mint amennyi pénzt annak idején fölvettem? Ezzel az összeggel számolva kiszámolta, hogy 10.000.- Ft-tal több lenne a havi törlesztő részletem, mint most. Akkor mi ebben a kedvező? Miért jó ez a végtörlesztés? A Fundmentával nem kezdhetek valamit ez ügyben? Havi 20.150.- Ft-ot fizetek két éve nekik. Annak idején nem kaptam a banktól olyan tájékoztatót, amelyben fel lett volna tüntetve, hogy milyen euró árfolyamon vettük fel a hitelt. Utólag erről hol tájékozódhatok?

2011. szept. 12-én lezárult a CHF hitel átváltásom forinthitelre. Számomra lehetséges-e a 180-as árfolyam kérelem visszamenőleg úgy, hogy 1 héttel a törvény elfogadása előtt lezárult az átváltás? Ha igen, mi a teendőm?
Üdv: Éva

Augusztusban egyenlítettük ki a hitelünket. Van-e mód az árfolyam különbözet visszaigénylésére?