Tisztelt Szakértő!

Végtörlesztés kapcsán kérném válaszát az alábbi kérdésekre vonatkozóan:

Amennyiben egy Kft. tulajdonosának végtörlesztéséhez szükséges külső banki hitel folyósítása január hónapban fog megtörténni, de a munkáltatónak december 31-ig van lehetősége a munkaviszonyban lévő tulajdonos részére vissza nem térítendő támogatás folyósítására végtörlesztés céljából, úgy abban az esetben a támogatást a Kft. közvetlenül a tulajdonos (mint munkavállaló) részére folyósíthatja, vagy annak a pénzintézetnek a részére, akinél a devizahitel tartozása fennáll?
További kérdésként felmerül, hogy mi történik abban az esetben, amikor a végtörlesztéshez szükséges további külső banki hitel folyósítása mégsem történne meg? Ebben az esetben a Kft. részéról nyújtott vissza nem térítendő támogatás Kft. részére történő visszafizetésére kötelezett a pénzintézet, amelyhez folyósításra került ezen összeg?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Tibor

Kedves Tibor!

A kedvezményes végtörlesztéshez adható adómentes munkáltatói támogatást a devizahitelt folyósító pénzintézet által megjelölt számlára, s nem a munkavállaló részére kellett utalni.
A hitelkiváltó kölcsön utalását követően – amikor a végtörlesztéshez szükséges teljes összeg rendelkezésre áll az adott számlán – az adósnak kell ezt jeleznie a pénzintézet felé.

A munkáltatói támogatás hitelkiváltás elutasítása miatti visszafizetésével kapcsolatban az adóhatóságnál kérhető felvilágosítás.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Végtörlesztési igényünket jeleztük a bank és a munkáltató felé, de mivel felmondott hitel – 2010. 05. hóban felmondták – CHF alapú és most forintban van, így a bank elutasította a kérelmet. De a kezeseknek egész mást mondtak, miszerint majd besorolják máshová. De 2.000.- Ft ellenében adják ki az igazolás, hogy mennyi a tartozás.
Most kérdem én, mi a helyzet ilyenkor? Mit csináljak, kinek higgyek? A munkáltató kifizetné, de a banknak nem kell a pénz!

Érdekelne, hogy ha megigénylem a munkáltatói lakáscélú támogatást a tulajdoni lapnak teljesen tehermentesnek kell-e lennie vagy lehet rajta teher? Olyanra gondolok mint például a szocpol. Vagy más banknak elidegenítési tilalom.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel Szabolcs.