Végtörlesztés ügyintézése

2014-ben lejáró tartozást (575 CHF/hó) akarok végtörleszteni családi (egyenesági) kölcsön segítségével. Mit kell tennem? Hol tudom elintézni? Vác környékén lakom.
Csaba

Kedves Csaba!

A hitelfolyósító bankba kell befáradnia és végtörlesztési kérelmet benyújtani. A végtörlesztési igényt banki formanyomtatványon kell bejelenteni. A kedvezményes végtörlesztés feltételeinek teljesülése esetén a hitelt lezárásra kerül – erre jogszabály alapján a pénzintézetnek legfeljebb 60 napja van -, majd végtörleszthető a kölcsön.
Utolsó módosítás: 2011. október 26. szerda


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

T Cím!
Robogót vásároltunk 270.000 Ft-ért. 100.000 Ft-ot kifizettünk. 170.000 Ft hitelt kértünk 12 hónapra, mindezt a kereskedő intézte. Az utolsó 4 csekket egyszerre feladtuk, és azt gondoltuk rendben van minden. A bank felhívta a figyelmünket ez nem így működik, kérelmet kell írnunk, hogy előtörleszthessünk.
Kérdésem: ez előtörlesztés vagy végtörlesztés és még fizetnünk is kell érte? És a négy hónapra a kamat az kié?
Köszönöm válaszát!

Kedves Marika!
A részleges és teljes előtörlesztésnek is van díja. Ennek mértékét a hitelfolyósító bank Hirdetményéből ismerheti meg vagy a bankban kaphat ezzel kapcsolatban pontos tájékoztatást. Végtörlesztés esetén jelzáloghiteleknél csak a fennálló tőketartozást kell megfizetni. Arról, hogy ez gépjárműhitel esetén hogyan működik, a finanszírozó tud felvilágosítást adni. Gépjárműhitelek ügyintézésében irodánk nem illetékes.

Meghosszabbítják-e a 2011. december 31-i végtörlesztés határidejét?


4
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x