Végtörlesztés teljesítéséhez biztonsági tartalék?

A Budapest Banknál jártunk ma, végtörlesztés iránti kérelemmel. Megkaptuk a tartozás kimutatást, amin feltüntetésre és beszámításra került ez a bizonyos végtörlesztés teljesítéséhez biztonsági tartalék, amely a következő 2 esedékes törlesztőrészlet kamat, adminisztrációs díj, és hitelfedezeti biztosítási díj tartalmú. Emellett természetesen a kifizetésig a havi díjat is levonja a bank minden hó 10. napjáig, egészen a végtörlesztés +10 napig bezárólag. Nem értem, minek ez a biztonsági tartalék? Így jóval nagyobb összeget kell befizetni és nem számít be a közben levont havi törlesztő részlet összege sem. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy “majd” visszakapunk belőle, de hogy mikor és milyen árfolyamon számolva, arról az ügyintézőnek sem volt fogalma.
Brigitta

Kedves Brigitta!

A bank valószínűleg ezzel akarja biztosítani, hogy a végtörlesztéshez elegendő összeg álljon rendelkezésre a számlán.
A biztonsági tartalékot képező összeggel kapcsolatos kérdéseire a bankban kell, hogy tudjanak válaszolni.Utolsó módosítás: 2011. október 20. csütörtök


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Segítség Gábornak Kedves Gábor! Én november 16-án végtörlesztettem a B. Bankban egy hónappal előbb, mint azt jeleztem /december 20/. Az ügyintéző le akart rázni: “hiába fizetek előbb, csak december 20-án zárják le a hitelemet”. Befizettem a teljes összeget két havi biztonsági tartalékkal növelve, de megkerestem a bank vezetőjét. Ő felhívta a budapesti központot, megadta a szükséges adatokat. Azzal az ígérettel jöttem el, hogy decemberre lezárul a végtörlesztésem. December 9-én sms érkezett: a számlámra visszautaltak kb. egy havi biztonsági tartalékot. Az elszámolást még nem láttam, abból majd kiderül, valójában ki is járt jól. Őszintén szólva nem nagyon érdekel, örülök annak, hogy… Továbbiak »

Tisztelt szakértő!
A kérdésem az volna, hogy a végtörlesztés összege 1 havi biztonsági tartalékot is tartalmaz. Amennyiben az igénybejelentés után az 1 vagy 2 havi esedékes törlesztő részlet befizetésre kerül, vissza jár-e a biztonsági tartalék összege vagy beszámolásra kerül a törlesztés során?

November 3-án jelentettem be a végtörlesztési igényemet ,december 20.-ai teljesítési határidővel a BB-nál. A pénz rendelkezésemre áll. Fizethetek előbb is? Hogyan?
A Tartozás Kimutatás szerint a tőketartozás mellett ki kellene még fizetnem 190 CHF kamattartozást /eddig erről nem volt tudomásom/ és 472 CHF-t végtörlesztés teljesítéséhez biztonsági tartalék összeg, következő 2 hónap törlesztő részlet + adminisztrációs díj + hitelfedezeti biztosítási díj címén. Jogos a követelésük? A hitelemet pontosan fizettem, tartozásom nem volt. A november havi törlesztő részletet már levonták, a decemberi a sikeres végtörlesztés esetén nem lesz aktuális.
Mit tegyek, hogy letudjam ezt a kínos terhet?
Válaszukat köszönöm. Teréz

Kedves Brigitta, Én a PSZÁF-hez fordultam ezzel a problémámmal mert nekem is furcsának tönt és az összeg is elég magas ahoz hogy csak úgy kifizessem. A PSZÁF válasza a következő: ‘A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete részére küldött levelére hivatkozással az alábbi tájékoztatást adom: Tájékoztatom, hogy a jogszabály erre vonatkozóan nem tartalmaz rendelkezést. Álláspontunk szerint ennek csak akkor van értelme, ha van árfolyamkockázat. De jelen esetben nincs árfolyamkockázat, hiszen a végtörlesztés fix árfolyamon történik. Tájékoztatom továbbá, hogy az Alkotmánybíróság 60/1992. (XI. 17.) határozata értelmében a központi állami szervektől származó, jogi iránymutatást tartalmazó állásfoglaláshoz joghatás nem fűződik, azoknak jogi kötelező ereje nincs.’… Továbbiak »


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x