Tisztelt Hitelnet!

Végtörlesztéshez forinthitelt szeretnék felvenni a Raiffeisen Banktól. A Bank önerőt kér, 3.500.000,- Ft-ot. Most jár le a Fundamenta megtakarításom (1.344,e Ft), amit szeretnék önerőként felhasználni. A többi összeg rendelkezésemre áll. A Raiffeisenes hitel és a Fundamentás megtakarítás nincs összeköttetésben, egymástól független.
Megteheti a bank, hogy nem fogadja el a Fundamenta megtakarítást (csak a megtakarítást, a hozzá járó hitelt nem kértem. Sem engedményezés sem jelzálog bejegyzés nincs)?
Köszönöm a választ.
Ü. Veronika

Kedves Veronika!

A PSZÁF által részünkre megküldött állásfoglalás szerint, amennyiben a fogyasztónak nem kombinált hitelkonstrukcióból eredő megtakarítása keletkezik lakás-takarékpénztári termékben, akkor az abból származó összegeket a hitelnyújtó pénzügyi intézménynek el kell fogadnia végtörlesztéskor. Mivel az Ön esetében erről van szó, ezért a Raiffeisen Bank nem teheti meg, hogy nem fogadja el a megtakarítást.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!

Köszönöm a tájékoztatást, de történt egy kis félreértés. Jelenleg fut a hitelkérelmem a Fundamentánál (értékbecslés is megvolt) csak attól tartok, hogy a Raiffeisen Bank nem fogja elfogadni a végtörlesztésbe a Fundamentás hitelt, illetve a jelzálogbejegyzést a Fundamenta javára és esetleg nem adja meg mellé a saját forint hitelét.
Köszönettel: Veronika

Tisztelt Hitelnet!

Köszönöm gyors válaszukat az „Adósságrendező hitel végtörlesztése nem hitellel kombinált Fundamenta megtakarításból” kérdésre.
Még szeretném megtudni, hogy ha mégis kérném a Fundamenta megtakarításhoz igényelhető hitelt, azt elutasíthatja-e a bank a végtörlesztésnél? Itt már a jelzálog bejegyzés kérdése is felmerül. Ugye ebben az esetben a Fundamenta megtakarítás nem lett a hitellel kombinálva, teljesen külön köttetett.
Előre is köszönöm válaszukat.
Ü.: Veronika