Az előző kérdéshez hasonló problémával fordulok Önökhöz, de már a munkáltató által adott válasz birtokában.
Az én nevemen lévő deviza alapú, lakásvásárlási célú jelzáloghitel végtörlesztését, a férjem (készfizető kezesként részese a hitelnek) munkáltatója abban az esetben támogatja, ha a bank kiad egy igazolást, hogy férjem jogosult végtörlesztésre. A bank telefonos érdeklődésre azt válaszolta, hogy a törvény hatályba lépése előtt erre nem tud válaszolni. Nekünk viszont nem mindegy, hogy a munkáltató által adható összegre számíthatunk-e, vagy egyéb forrást kell keresnünk a fennmaradó összeg rendezésére.
Az Ön véleménye szerint érdemes a bank jóindulatában bízni ez ügyben, vagy nagy valószínűséggel gátat próbálnak szabni a végtörlesztésnek, ha lehetőségük adódik rá?
Ildikó

Kedves Ildikó!

A kedvezményes végtörlesztéshez adható adómentes munkáltatói támogatást szabályozó törvény már hatályos. A törvény pontos szövege a személyi jövedelemadóról szóló, 1995. évi CXVII. törvény 1. számú mellékletében olvasható.
Javasoljuk, hogy a vonatkozó törvény szövegével együtt újra keresse fel a pénzintézetet.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
Munkáltatóm támogatná végtörlesztésünket az adómentesen adható 7,5 millió Ft-tal, de a lakáshitel a feleségem nevén van, a hitelszerződésben én készfizető kezes vagyok, az ingatlan 1/2 – 1/2 arányban van a feleségem és az én tulajdonomban.
A kérdésem az lenne, hogy mint készfizető kezes, jogosult vagyok igénybe venni a munkáltatói támogatást a végtörlesztéshez?
Köszönöm válaszukat előre is!
Zoltán

Tisztelt Szakértő!
Kérdésem lenne, hogy CHF alapú ingatlan fedezetű hitelünk végtörlesztéséhez férjem munkáltatója tudna támogatást biztosítani, viszont a hitel édesanyám nevén van, én vagyok a készfizető kezes. Így is biztosítható a munkáltatói támogatás? Az ingatlant mi használjuk, csak édesanyám nevén van, mivel ő tudta a hitelt 2007-ben felvenni.
Van-e a törvényben erre szabályozás vagy teljesen a munkáltató dönt az ügyben?
A törvényt hol találom meg?
Üdvözlettel: Erika

Kedves Címzett!
2007-ben vettünk fel svájci alapú lakáshitelt. Az lenne a kérdésem, hogy a férjem az adós, én mint feleség kifizető kezesként szerepelek a szerződésben. A ház fele-fele arányban van a tulajdonunkban. Arra lennék kíváncsi, hogy az én (feleség) cégem tudná biztosítani a hitelkiváltást, ez lehetséges-e, mivel én csak kezes vagyok?