Tisztelt Cím!

2008-ban 146 Ft-os árfolyamon felvett CHF-lakáshitelemet júliusban forinthitelre váltottam (215 Ft-os árfolyamon). Azóta több alkalommal is előtörlesztettem forintban. Tegnap az RTL híradóban olyan információt hallottam, hogy azoknak is van lehetőségük a végtörlesztésre 180-as árfolyamon, akik korábban forintalapú hitelre váltottak. Ezt nemrég tette lehetővé a jogszabály (a napokban).
Valóban így van? Mi a következő hónapokban szeretnénk kifizetni fennmaradó hitelünket, és szeretnénk a kedvező árfolyammal élni.
Üdvözlettel:
Mihály

Kedves Mihály!

Ha jól értem, jelenleg forint alapú hitellel rendelkezik. Amennyiben végtörleszteni szeretné a kölcsönt, akkor nem kell árfolyamkockázattal számolnia, hiszen nem devizahitele van. Forint alapú hitelt fog visszafizetni forintban. Ebben az esetben tehát nincs jelentősége a rögzített árfolyamnak.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím!

2007-2008-ban lakásépítési kölcsönt vettünk fel 150-160 Ft/CHF árfolamon. 2010-ben pénzintézetet váltottam 192 Ft-os árfolyamon. A pénzintézetet váltóknak miért nincs lehetősége a végtörlesztésre? Azért váltottam bankot, mert nem tudtam fizetni a megemelkedett törlesztő részletet és most éppen én vagyok kizárva ebből a lehetőségből? Van valamilyen lehetőségem ezzel az ügyel kapcsolatban?
Köszönöm válaszát, tisztelettel: Attila