A deviza alapú jelzáloghitellel rendelkező adósok – a vonatkozó törvény alapján – kölcsönüket most kedvező árfolyamon fizethetik vissza. A rögzített árfolyam svájci frank alapú hitel esetén 180 Ft-ot, euró alapú hitel esetén 250 Ft-ot, japán jen alapú hitel esetén pedig 2 Ft-ot jelent.

A kedvezményes végtörlesztésre azok a devizahitelesek jogosultak, akik hitelét lakóingatlanra jegyezték be, s a folyósításkor érvényes árfolyam nem haladta meg CHF kölcsön esetén a 180 Ft-ot, EUR kölcsön esetén a 250 Ft-ot, JPY kölcsön esetén pedig a 2 Ft-ot. Továbbá a vonatkozó törvény bővítésének köszönhetően azok a devizaadósok is rögzített árfolyamon fizethetik vissza hitelüket, akik az eredetileg felvett kölcsönüket időközben kiváltották, s az új folyósítási árfolyam miatt már nem élhettek volna a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével. Esetükben ugyanis a végtörlesztésre való jogosultság vizsgálatakor az eredeti kölcsön folyósítási árfolyamát fogják figyelembe venni a jövőben. Ugyancsak fontos feltétel, hogy a hitelnyújtó a kölcsönszerződést nem mondta fel 2011. június 30-ig.

Az ügyfeleknek végtörlesztési igényüket a hitelfolyósító bankban kell jelezniük. Erre 2011. december 30-ig van lehetőségük. Az adósoknak az igénybejelentéstől számított 60 napon belül kell teljesíteniük a végtörlesztést.

Az egyösszegű végtörlesztés több módon is történhet: saját megtakarításból, ingatlan értékesítéséből, valamint részben vagy teljes egészében forinthitelből.

Forinthitel felvételére nemcsak a devizahitelt nyújtó banknál van lehetőség, hanem akármely pénzintézetnél. A végtörlesztéshez igényelhető legkedvezőbb forinthitelt Ön is megtalálhatja online Hitelkalkulátorunk segítségével. Nem kell mást tennie, mint kiválasztani az „Adósságrendezés ingatlanfedezettel” elnevezésű hitelcélt, majd megadni a felvenni kívánt hitel összegét és futamidejét. A végtörlesztés kalkulátorban megjelenő törlesztő részletet összehasonlíthatja meglévő hiteltörlesztésével, s megtudhatja, hogy a hitelkiváltásnak köszönhetően mekkora összeggel csökken havi törlesztési kötelezettsége.

Mivel a meglévő deviza alapú hitel forinthitelre váltása egy újabb hitelfelvételt jelent, ezért a bankok minden esetben végeznek hitelbírálatot. Alapfeltétel, hogy az adós nem lehet BAR listás, s problémamentes hitelmúlttal kell rendelkeznie. Legalább a minimálbér összegét elérő jövedelmet kell igazolni. A nyújtható forinthitel összege függ a fedezetül szolgáló ingatlan értékétől is.

Jóllehet a kedvezményes végtörlesztésért a bankok nem számíthatnak fel díjat, azonban a végtörlesztéshez igényelhető forinthitel felvételének vannak járulékos költségei. Ilyen az értékbecslési díj, a közjegyzői okiratba foglalás költsége, a folyósítási jutalék és a földhivatali költségek. Ezek a kiadások a banki díjelengedési akciók által mérsékelhetők.

Ha a végtörlesztés kalkulátor által számolt törlesztő részletet kedvezőnek találja, akkor online adatlapunk kitöltésével kérje személyre szóló forinthitel ajánlatunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szép napot kívánok!
Szeretném megkérdezni, hogy most milyen árfolyamon kell végtörleszteni?
Üdvözlettel.
Margó

Jó napot!
Van olyan bank, amely a következő paraméterek szerint tudna segíteni a végtörlesztésben?
-ingatlan értéke kb. 20.000.000.- Ft
-ingatlan megyei jogú városban van
-az adós és adóstárs aktív bárlistás
-egy leigazolható jövedelem 90 ezer Ft nettó
-kb. 1-1,5hónapos tartozás van a törlesztő részlettel
-180 Ft-os frankon számolva kb.13,000,000.- Ft-ra lenne szükség
Segítségüket előre is köszönöm.
Tisztelettel: Zsolt