Végtörlesztés, ha a fedezet lakás + üzlethelyiség

2006-ban vettünk fel jelzáloghitelt családi házunkra, ami akkor még egyetlen lakóegységet képviselt. Idén júniusban társasházat alapítottunk rajta (az ingatlan ténylegesen nem nagyon változott), de két helyrajzi szám lett: egy üzlethelyiség és egy lakás a tulajdoni lap szerint. A földhivatal a jelzálogot továbbvitte a két albetétre, a bankot a földhivatal hivatalból értesítette.
Októberben önerőből végtörlesztettem 180 forinton. A bank a végtörlesztést befogadta, a végtörlesztés megtörtént, már az értesítés is a kezemben van, hogy nincs követelésük. Viszont a jelzálog törlési engedély kiadásakor derült ki, hogy nincs tudomásuk arról, hogy két albetétre lett bontva a ház.
Kérdésem: lehetséges-e, hogy a bank az egész végtörlesztést “visszacsinálja”, mert a jelzálog az utóbbi négy hónapban az üzlethelyiségen is volt? A hitel felvételekor csak lakóingatlanon volt még.
Péter

Kedves Péter!

Véleményünk szerint az albetétesítés miatt még élhet a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével, hiszen valóban lakóingatlanra felvett, illetve bejegyzett deviza alapú hitelről van szó.Utolsó módosítás: 2013. szeptember 26. csütörtök


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x