Tisztelt Hitelnet !

Több mint 4 éve vettünk fel hitelt, kombináltuk Fundamentával - 2db-t bele kötöttünk 2 db-t mellé. A hitel tőke részét ide fizetjük. Kérdésem : mondhatja-e azt a bank, hogy az itt felgyűlt tőke részt nem használhatjuk fel a végtörlesztés esetén.
Várom mielőbbi válaszukat!!
Nagyon köszönöm.
Andrea

Kedves Andrea!

Hitelhez kötött Fundamenta esetén a kedvezményes végtörlesztéshez valóban szükséges a bank hozzájárulása, s megteheti, hogy ezt nem adja meg. Sajnos több esetben volt már erre példa.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Fundamenta lakásmegtakarítás felhasználható-e devizahitel törlesztésre a végén?

Svájci frank hitelem 5 éve vettem fel, Fundamentám áprilisban lenne 6 éves. Szeretnék végtörleszteni, de a kiváltandó hitelező bankom mindent kitalál, hogy ne sikerüljön. Jelenleg a Fundamenta megtakarításom nem engedik beolvasztani a hitel kiváltásához. Az eredeti hitelszerződésem szerint a régi bank záradékot tett a megtakarításra és nem akarja saját maga felé betörleszteni. Mindezt csak azért, mert nem náluk szeretném a hiányzó összeget felvenni. Megtehetik ezt?
Az igazolásban – ami a hitelösszeget tartalmazza – szerepel olyan sor: “Devizában felmerülő költség:18,82CHF” Törvény szerint nem számíthatnak költséget! Vagy mégis?
Köszönettel:Gabriella

Tisztelt Fundamenta!
Szeretnék végtörleszteni, ezért szeretném az általam gyűjtött összeget felhasználni hiteltörlesztésre. Ez hogyan lehetséges?
Köszönettel: Ágnes

Tisztelt Cím!
Érdeklődöm, hogy igényelhető-e a félszocpol visszamenőleg az alábbiak szerint: 2004-ben vásároltam a használt házat, 2009-ben születtek a gyerekek, feleség 34 éves, férj 38 éves?
Továbbá, Fundamentás megtakarítás+hitelből végtörlesztettünk, a Fundamentás hitelre kapható-e munkáltatói támogatás?
Előre is köszönöm a választ!

Köszönöm gyors válaszát
!A kérdésem még az lenne,hogy a Fundamenta (ami nem a hitel mellé lett kötve, attól független) mellett fennmaradó hitelrész végtörlesztésére kérhetek-e a banktól (OTP) forinthitelt? Illetve, hogy ez kb. milyen költségekkel járna?
Köszönettel!

Üdvözlöm!
2008 tavaszán vettünk fel a férjemmel használt lakás vásárlására 5.100.000.- Ft-ot CHF alapon. Mellette nekem már megvolt a Fundamnetám, 10.000.- Ft-ot raktam 8 évig, ami most fog lejárni. A szerződéses összeggel (2.360.000.- Ft) és forinthitellel tudnék-e végtörleszteni? A Fundamenta a hitelt nem terheli rá az ingatlanra.
Köszönettel.