T. Hitelnet!

A korábbiakban sok hasonló kérdésre adtak választ, de úgy gondolom, hogy az én kérdésem még nem merült fel, így erre vonatkozóan szeretnék választ kapni Önöktől:
Az egyik banknál FLK kombis, türelmi idős hitelem van, amit 3,5 éve fizetek. A Fundamenta részéről nincs akadálya az FLK megtakarításom áthidaló kölcsönné való alakításával a végtörlesztésére, de ezt a bank nem engedélyezi (??), annak ellenére, hogy ezt semmilyen szabályzatban nem olvastam és nem is tudtak ilyet felmutatni. Egy óvadéki szerződésem van mindösszesen, de ezt a hitelt természetesen a bank kifizetésére venném fel, tehát semmiképpen se fordítanám más célra.
A lényeg, hogy az áthidaló kölcsön összege teljes egészében fedezné a deviza alapú lakáshitelemet, így egy fix kamatozású forinthitellé tudnám ezt alakítani, viszont a megtakarításom (FLK) kedvezményezettje - ahogy említettem - a bank. Mivel a végtörlesztésre használnám fel az áthidaló kölcsönt - ami lakáscélú maradna továbbra is - a Fundamenta részéről ennek nincs akadálya. Most akkor eljárhatok-e ez ügyben vagy sem?
Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!
Misi

Kedves Misi!

Mivel a vonatkozó jogszabályi előírások nem rendezik a kombinált termékek végtörlesztésének módját, ezért a bankkal való egyeztetés keretében van lehetőség ennek kivitelezésére. Mivel azonban a bank a kedvezményezett, ezért az óvadéki szerződés alapján sajnos megteheti, hogy nem adja hozzájárulását a tervezett konstrukcióhoz.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése