Jó Napot!
Kérdésem a következő lenne:Férjem előző házasságában felvett hitelt melyben a volt neje volt az adóstárs.Ez egy svájci frank alapú hitel amit 2006ban vettek fel,kb 4,2 millió ft értékben!
Azóta ugye elváltak,és a volt neje nem fizeti a felét a hitelnek,viszont a férjem mióta felvette a hitelt rendesen fizet soha nem volt késése,viszont jelen állapot szerint januárban gyermekünk születik,az ő érkezése előtt decemberben szeretnénk a hitelt úgy módosítani,hogy én legyek az adóstárs és ne a volt neje!Decemberben már biztos,hogy táppénzen leszek,erről érdeklődnék,hogy ez mennyiben módosítja a feltételeket,illetve az,hogy kismama vagyok megakadályozza -e ezt a formaságot,hogy adóstársat váltsunk!
A volt neje lemond az ingatlanrészéről és a hitelt is átadja nekem mivel nem fizet és nem is akar a továbbiakban!ÍGy én leszek az adóstárs,és az érdekelne,hogy ezzel lesz e probléma,lehetek e egyáltalán a terhesség miatt!?Illetve decemberben még bejelentenénk a végtörlesztést is,de már csak akkor szeretnénk mikor én vagyok az adóstárs!Az adóstárs átírása sok időt vesz igénybe,illetve akadályozza a végtörlesztés bejelentését?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:Beus
Kérdést feltette: Beus

Kedves Beus!

Mivel jelzáloghitellel terhelt ingatlanról van szó, ezért a tulajdonosváltást a pénzintézet felé előzetesen jelezni kell. Ha Ön az ügylet lebonyolításakor már táppénzen lesz, akkor jövedelmét nem fogja figyelembe venni a pénzintézet. Ez abban az esetben jelent problémát, ha a párja adósként nem rendelkezik a hitelhez szükséges jövedelemmel.

Célszerű volna a bankot már most felkeresni, s a tulajdonosváltással, illetve adóstárs cserével kapcsolatos kérdéseket személyesen tisztázni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy az, aki adóstársam lett volna, most BAR listára került, de 2 hónapon belül ki tudja fizetni a tartozását. A hitelt /Fundamenta/ most áll módomban felvenni, addig egy ismerősöm lenne az adóstárs. Lehet-e adóstársat cserélni és ha igen, az eredeti adóstárs lehet-e és mennyi idő után? /Azt hallottam, hogy ezt nevezik passzív adósnak./
Válaszát előre is köszönöm!