Tisztelt Cím!

Egy olyan egyszerű kérdésem lenne, hogy a 180 Ft-os végtörlesztés kizárólag lakásokra szól vagy esetleg érvényes építési telekre is?
Milyen követelményei vannak a végtörlesztésnek? Mik a kizáró tényezők?
Várom a válaszát, amit előre is köszönök.
Üdv.,
Gergő
Kérdést feltette: Gergő

Kedves Gergő!

A hamarosan megjelenő törvényt értelmezve arra a következtetésre jutottunk, hogy amennyiben az építési hitel visszafizetését biztosító zálogjog nem lakóingatlanra lett bejegyezve, akkor sajnos nem élhet a rögzített árfolyamon való végtörlesztés lehetőségével.

A kedvezményes végtörlesztés feltételei:

Lakóingatlanon alapított zálogjoggal vagy állami készfizető kezességgel nyújtott devizahitelek végtörlesztése esetén a pénzügyi intézmények 180 HUF/CHF, 250 HUF/EUR illetve 200 HUF/JPY árfolyamot alkalmaznak, ha
-          a végtörlesztéssel érintett devizahitel folyósításánál alkalmazott árfolyam ezeknél nem volt magasabb
-          2011. december 31. napjáig a végtörlesztésre vonatkozó írásbeli igénybejelentést be kell benyújtani
-          a hitelfelvevő ezzel egyidejűleg vállalja a végtörlesztéssel érintett devizahitelhez kapcsolódó áthidaló vagy gyűjtőszámlahitel-tartozás végtörlesztését
-          június 30-ig nem mondta fel a bank a hitelszerződést

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A törvény lakóingatlan fedezet esetén teszi lehetővé a végtörlesztést. Én lakáscélú építési teleket vásároltam, fedezet az építési telek. Nem végtörlesztehetek? Miért vagyok én hátrányosan megkülönböztetve azoktól, akik szabad felhasználású (pl. luxus cikk vásárlásra) hitelt vettek fel és a lakásuk a fedezet? Azok végtörleszthetnek, én, aki lakást építenék a telkemre pedig elesek a lehetőségtől.
Előre is köszönöm a választ.
Csaba