Üdvözlöm!
Attila vagyok és szeretném megkérdezni a végtörlesztéssel kapcsolatban, hogy a svájci frankos hitelünk forintosításának akadálya lehet-e esetleg törlesztő részlet elmaradás? Ugyanis a takarékszövetkezetnél ezt mondták. Még egy kérdésem lenne, hogy a végtörlesztési igényünket visszadobhatják-e hiánypótlás miatt, ha mondjuk időközben lejár a határidő?
Köszönöm előre is.
Attila

Kedves Attila!

Svájci frank alapú hitel forinthitelre váltásakor a pénzintézetek ugyanúgy végeznek hitelbírálatot, mint bármilyen más hitel felvétele esetén. Hátralékos hiteltörlesztés pedig a hitelbírálat során kizáró ok lehet.

Amennyiben a végtörlesztési határidő lejáratáig nem sikerül teljesíteni a visszafizetést, akkor azt követően már csak aktuális napi árfolyamon lesz lehetőség a kölcsön végtörlesztésére. A kedvezményesen végtörlesztő adósnak 2012. január 31-ig el kell helyeznie a bank által megadott számlán a végtörlesztéshez szükséges összeget, illetőleg forinthitel felvétele esetén a folyósító által kiadott hiteligérvényt kell bemutatni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözletem!
A Budapest Banknál van jelzálogom a lakásra. 4.7 millió forinttal kiválthatnám, ha a munkahelyem adna. Beadtam még időben a bankba és az onnan kapott papírt a munkahelyre (kórház) leadtam, azóta semmilyen információm nincs, nem tudnak semmit mondani, adnak-e pénzt és mikor. A neten olvastam valamit – ha január 30-ig nem viszek nyilatkozatot, ígérvényt a munkahelyről, hogy fizetnek és mikor, vissza a bankba, akkor nem vehetem igénybe a végtörlesztést?

Az elmúlt év június 26-án felmondott szabad felhasználású hitelt végtörlesztéssel szerettük volna kiegyenlíteni más pénzintézetnél felvett hitelből. A bank a bejelentést elfogadta /december 29./, majd
írásban elutasította azzal, hogy a vonatkozó rendelkezéseknek nem felelünk meg, és forduljunk kérelemmel egy egyedi elbírálás céljából.
Kérdésünk, hogy mi várható, és mi lehet a megoldás?
Válaszukat előre is köszönjük.
Tisztelettel: Kovácsék

Tisztelt Tanácsadók!
Végtörlesztés iránti kérelmet és a végtörlesztéshez hitelkérelmet adtam be az egyik bankba december 7-én. Január 5-én telefonon értesítettek, hogy a hitelkérelmet elutasítják, mert nem elegendő az ingatlanfedezet. Kérdésemre, hogy más forrásból élhetünk-e a végtörlesztés lehetőségével, azt válaszolták, hogy igen. Másik banknál a legrövidebb időn belül hitelkérelmet nyújtottunk be, melyhez január 9-i dátummal megkaptuk az igazolást a végtörlesztés összegéről, számlaszámról, és szerepeltették rajta a kölcsön fedezetéül szolgáló ingatlan adatait is. A mai napon – a korábban telefonon közölt – elutasítást írásban, tértivevénnyel megkaptam, melynek indokaként azt jelölték meg, hogy nem felelünk meg a törvényi feltételeknek, mivel nem olyan deviza alapú kölcsönszerződést kötöttünk, amelynek a Magyar Köztársaság területén lévő lakóingatlanon alapított zálogjog képezte a fedezetét. (A kölcsön fedezete egy társasházi lakás, melynek tulajdoni lapjára be van jegyezve a zálogjog.) Ennek kelte január 5-e. Az a kérdésem, hogy a korábbi keltezésű elutasítás, vagy a későbbi dátumú igazolás az érvényes? Élhetünk-e a végtörlesztési lehetőséggel?
Válaszukat köszönjük.
Üdvözlettel: B