Üdvözlöm!
Közszférában dolgozom, novemberben éltem a végtörlesztés lehetőségével. /családom tagjainak segítségével, hogy ne kelljen 50-60 ezer forintot havonta fizetnem/
Decemberben a munkáltatómnál tájékoztattak az állami támogatásról, de ott azt az információt kaptam, hogy mivel én már törlesztettem, elestem ettől a lehetőségtől. Most úgy értesültem, hogy aki már törlesztett, az is élhet ezzel a lehetőséggel.
A mai napon érdemi tájékoztatást nem kaptam a munkáltatómnál, azt mondta, januárban utánanéz esetleg. Ez engem nem nyugtat meg, szeretném tudni mik a lehetőségeim, mi a teendőm ebben az ügyben. Már azért is fontos, hogy a családtagjaimnak vissza tudnám adni a kölcsönkapott pénzt minél hamarabb. Mert természetesen azóta is hitelek után járok, de nem igazán van kedvező számomra. A kölcsönt meg valamiből vissza kell fizetnem.
Szíves válaszát köszönöm, üdvözlettel: Marika

Kedves Marika!

A közalkalmazottak kedvezményes végtörlesztéséhez kidolgozott kamattámogatott forinthitellel kapcsolatos részletek jelenleg még nem ismertek.
A vonatkozó tervezetből annyi derült ki, hogy a közszférában dolgozók a kedvezményes végtörlesztéshez munkáltatói támogatást nem, de munkáltatói kölcsönt igényelhetnek. A tervezet nem tartalmaz arra való utalást, hogy a munkáltatói hitel már megtörtént végtörlesztéshez is kérhető lesz visszamenőleg. Az igénylés pontos feltételeiről egyelőre nincsen információnk. A munkáltatók is legkorábban januárban tudnak ezzel kapcsolatban felvilágosítást adni.
A munkáltatói kölcsönt azonban csak az igényelheti, aki ezt a szándékát mind a hitelfolyósítónál, mind a munkáltatónál jelezte december 31-ig.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

13 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A közszférában dolgozom, december 2-án beadtuk a végtörlesztési igényünket a banknál, akkor még forint hitellel szerettük volna kiváltani. Közben jött a közalkalmazottak megsegítéséről szóló értesítés, és vártunk!
A cégnél nem derült ki semmi, a banknál már januárban hiába akartuk elindítani a forinthitel igényünket, nem fogadták el.
A 60 nap január 31-én jár le, ha addig nem írják jóvá a számlán az összeget, akkor már nem lehet tenni semmit?
Ezt a 60 nap haladékot jól tudjuk? Várható itt állami segítség még január 31-ig?

tisztelt tanácsadó köszönöm a tanácsokat.

A közszférában dolgozom, óvónőként. 2011 novemberében svájci frankos lakáshitelemet végtörlesztettem. Kérdésem: részesülhetek-e a munkáltatói támogatásban?

Azt szeretném kérdezni, hogy miért nem adhat támogatást a munkahelyem a CHF- alapú hitelemre, mivel Orbán Viktor levelében, csak az állt, hogy 2011. december 31-ig jelezzük a banknál, és a munkahelyünkön is végtörlesztési szándékunkat. És a munkahely még így is kifizetheti a munkavállaló helyett a fennálló tartozást, főleg mivel valóban 2011. december 24.-én értesültünk erről a lehetőségről, hisz a kórház is akkor kapta meg az e-mailt. És nyilván csak utána tudott a munkavállalók fele intézkedni, amit tudomásom szerint a kórház, ahol én dolgozom meg is tett. Amikor 2011 novemberében először erről hírt adtak, a kórház még megfelelő formanyomtatványt sem tudott biztosítani, szóval itt valami nagyon nincs rendben!!!!!!!!!!

Mikor lehet kérni állami támogatást? A férjem is nyugdíjas, én dolgozom rehab. munkahelyen, keresetem 30 ezer forint.

Tisztelt Hitelnet,
az Ersténél van CHF hitelem és igénybe szeretném venni a rögzített árfolyamú végtörlesztés lehetőségét. A következő kérdéseim volnának: kiderült-e, konkrétan hogyan támogatja a kormány a közszférában dolgozókat (hiszen tudtommal a rögzített árfolyamú végtörlesztés lehetősége elvileg mindenkire vonatkozik)? Mire érdemes figyelni a bankok ajánlatainál, hogy valóban jobban járjak, mintha nem végtörlesztek (pl. THM, járulékos költségek, az évek során összesen kifizetett pénzösszeg)?
Esetleg van-e javaslatuk, melyik bank vagy takarékszövetkezet adhatja a legkedvezőbb ajánlatot? Mi a “normális” THM?
Előre is köszönöm a választ!
Krisztina

A mi családunk is nagy dilemmmban áll. Lecsúszni nem szeretnénk a forintra váltásról, közalkalmazott vagyok, jelenleg GYED-en. A közalkalmazotti támogatásról még semmi hír. Így is megkaphatom? Elindítsuk ettől függetlenül a hitelbírálatot? A szükséges jelzéseket a bank és a munkáltató felé megtettük.
Segítségét előre is köszönettel vesszük.