Tisztelt Szakértő!

2008-ban vettünk fel deviza (CHF) alapú ingatlanhitelt a feleségemmel közösen, egy városi üdülőövezetben található, akkor 16 millió Ft értékű ingatlan megvásárlásához, 12 millió Ft értékben. Az ingatlan ingatlan-nyilvántartás szerinti típusa "üdülő", de bizonyítottan a megvásárlása óta benne lakunk családommal együtt, állandó lakcímünk ez, másutt az ország területén nem rendelkezünk lakóingatlannal. (Egy haszonélvezeti joggal terhelt lakás 1/2-e a nevemen van, de abban az édesapám lakik.)
A végtörlesztésre lehetőséget adó jogszabályok lakóingatlanra bejegyzett deviza alapú jelzáloggal biztosított hitelekre vonatkoznak.
Kérhetem-e a végtörlesztés lehetőségét a Banktól, illetve amennyiben elutasítják az erre irányuló kérelmemet, érdemes lehet-e emiatt valamilyen jogorvoslatot kérnem, és ha igen, akkor hol lehet ezt kérni?
Várom válaszukat:
Tisztelettel: Péter

Kedves Péter!

A vonatkozó törvény értelmében valóban lakóingatlanra bejegyzett deviza alapú hitelekre vonatkozik a kedvezményes végtörlesztés lehetősége, de nem indokolatlan az Ön felvetése sem. Banki információink alapján azonban az Önéhez hasonló végtörlesztési igényeket nem fogadják el. Esetleg érdemes lenne ezzel kapcsolatban a PSZÁF állásfoglalását kérnie. (http://felugyelet.mnb.hu)

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Nyaralóingatlanra felvett szabad felhasználású hitel végtörleszthető-e?

Tisztelettel!
Én is szeretném megkapni azt a telefonszámot, mert a mai napon ugyan ezzel az indokkal minket is elutasítottak.
Tisztelettel: Csilla

Ma szerettük volna igénybe venni a végtörlesztést!! Közölték velünk, hogy nem lehet, mert üdülő övezetben lakunk. Ezen üdülő övezetben már többen végtörlesztettek!! Beszéltünk az egyik végtörlesztő úrral és kaptunk egy telefonszámot!!!!! Még is lehet végtörleszteni!!!!!!!!! CSAK KELL EGY JÓ ISMERŐS!!!!!!!! Folyamatban van a törlesztésünk és fizetjük is november közepén!!
Tisztelettel.
Zsolt