Újépítésű lakásunkat szeretnénk eladni (már van vevő), lakáshitel végtörlesztés miatt. Ez a lakás szocpollal terhelt. A szocpolt nem tudjuk csak egy fél lakásra (amit a férjem testvérétől vennénk meg) átvezettetni. Ha esetleg visszafizetésre kerülne sor, mennyit kellene visszafizetnünk és lehet-e részletre visszafizetni? Mit tegyünk december 31-ig végtörleszteni szeretnénk.
Köszönettel: Ildikó

Kedves Ildikó!

Kérdésére – a szerződés pontos ismeretében – a hitelfolyósító tud választ adni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt úr, hölgy!
Azzal a kéréssel fordulok önhöz, hogy a lakásomat szeretném eladni. 2007-ben vettem használt lakást, két gyermekre vettem föl a szocpolt, a hitel amit fölvettem rá, az pedig 3.300.000 Ft. Közben született gyermekem 2008-ban és a hitelből ment le x összeg. Ezt intéztem 2010-ben. Na most, hogyan tudnám eladni a lakást? Feltehetem-e az internetre eladni és hogyan, mik a feltételek pontosan kérem öntől.
Előre is köszönöm megtisztelő figyelmét.

Tisztelt Cím!
2006-ban épült házunkra szocpolt is vettünk fel – 2 gyermekre -, de csak 1 gyermekünk született és elidegenítési tilalom van a házon ez miatt 10 évre. Mindezek ellenére is el kell adnom. Mit tehetek ez esetben? A bank az eladást “elutasíthatja”? Illetve egy összegeben kell visszafizetnem a meg nem született gyermek után járó szocpol összegét, hogy a bejegyzés törlésre kerüljön?
Válaszát előre is köszönöm!

Tiszteletem!
Érdeklődnék hogy van egy lakásom, amire 4 éve vettünk fel félszocpolt lakás bővítésre. Kérdésem az lenne, hogy hány év múlva lehet eladni?
Előre is köszönöm.

2008-ban lakást vásároltunk megelőlegezett szocpol igénybe vételével két gyermek vállalásával. Egy gyermekünk született. A lakást szeretnénk eladni és a devizahitelt végtörleszteni.
Mi a szocpol visszafizetésének összege, ügymenete ?
Köszönettel várom válaszukat.