Röviden: végtörleszteni szeretnénk, természetesen forinthitelből, Takarékszövetkezettől. Náluk minden rendben van, csak hozzájáruló nyilatkozat hiányzik az utaláshoz, amit a CIB nem akar kiadni. Ugyanis közben kiderült, hogy 2 gyerekre szocpolt vettünk fel, ebből már 1 teljesült, viszont nem jelentettük le a bank felé.

Amikor megszületett a gyerek, bevittem a bankba a MÁK által kiadott papírt, amit természetesen nem fogadtak el, mert az nem megfelelő. Később ugyan bevittem már az adókártyával együtt mindent, akkor azt mondta az ügyintéző nincs vele semmi teendő, mert a MÁK automatikusan lejelenti.

Nem is foglalkoztunk vele ez idáig. Csak most derült ki. 2011. december 22-én leadtunk minden ezzel kapcsolatos papírt. El is indították, de csak most kaptunk rá választ, hogy elutasítva a hozzájáruló nyilatkozat. A bírságot természetesen már kiküldték! Nem hagytam annyiban a dolgot panasz,levelek, stb. Február 17-ig kell végtörleszteni.

Kérdésem: összefügg ez a két ügy?
Eszter

Kedves Eszter!

Véleményünk szerint a kedvezményes végtörlesztést alapesetben nem befolyásolja a szocpollal kapcsolatos bejegyzés ügyintézése. Ám mivel ez esetben a hitel visszafizetése forinthitel segítéségéve történik, melyhez a bank hozzájárulása szükséges,  elképzelhető, hogy az 1 gyermek után járó szopcol végleges bejegyzéséig a hozzájáruló nyilatkozatot nem adja ki a CIB.

Javasoljuk, hogy ez ügyben esetleg a Pénzügyi Felügyeletek Állami Szervezetéhez (PSZÁF) forduljon, s kérje állásfoglalásukat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Az Otthonvédelmi Törvény (2011 CXXI.) értelmében a bankunktól kaptunk írásbeli nyilatkozatot 2011. december végén, hogy 60 napon belül végtörleszthetjük deviza alapú forintban fizetett tartozásunkat.
Van vevő a házunkra, készpénzben fizetnénk, nem hitelből, de azt az információt kaptam, hogy már késő. A fent említett törvény, meg a bank által adott írásbeli nyilatkozat akkor cserbenhagyott minket?