Szép napot kívánok! Sikeres végtörlesztésen vagyok túl! A bank erről levélben értesített, hogy elfogadták a kérelmemet és a végtörlesztés is megtörtént! Olyan kérdésem lenne, hogy erről nem kellett volna kapnom egy hivatalos szerződést? A földhivatalnál bejegyzett jelzálogot a banknak kell levetetni a házról vagy ezt esetleg nekem kellene elintéznem? Mert erről semmi említést nem tettek!
Tisztelettel a válaszukat előre köszönöm!
Laci

Kedves Laci!

A jelzálogjog törlésének ügyintézése nem kötelezettsége a banknak. Tapasztalatok szerint van olyan bank, amely intézi a törlési kérelem földhivatalhoz való eljuttatását, s van olyan is, amely kiadja a törlési kérelmet az ügyfélnek. Célszerű volna megkérdezni a bankot, hogy az Önök esetében melyik lehetőség áll fenn. Ha Önök intézik, akkor a bank által küldött értesítés nem elegendő, a banknak ki kell állítani a törlési kérelmet.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

3 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Végtörlesztési igényem bejelentettem, 2011. 12. 29.-ét határoztam meg. Úgy tűnt nem sikerül addig végtörleszteni, ezért 2011. 12. 22.-én újból bejelentettem a végtörlesztést 2012. január 19.-ét határoztam meg.
Hál isten a végtörlesztés sikerült, így a mai (2011. 12. 29.) nappal utalta a kiváltó bank a kölcsönöm. Ilyenkor mikor zárják le a hitelem? Melyik időpont számít? Mikor kapok róla valamit, hogy lezárják a régi kölcsönöm?

Nagyon szépen köszönöm a válaszukat!
Akkor bemegyek és megkérdezem, hogy mi a teendőm és kérek igazolást!