Garzon lakást vettünk a gyerekünknek, amelyben tulajdonos is voltam. A kölcsönszerződésben zálogkötelezettként szerepelek.A garzon eladása miatt a hitel fedezetcsere célzattal átkerült a szülői házra.
A gyermekemet szeretném segíteni a végtörlesztésben. Pedagógus vagyok. Ezekkel a feltételekkel kaphatók-e a közszféra számára kidolgozott hitelből?
Köszönettel: Anna
Kérdést feltette: Anna

Kedves Anna!
A közalkalmazottaknak vagy köztisztviselőknek nyújtandó államilag támogatott munkáltatói kölcsönről egyelőre még semmilyen információnk sincs. Véleményünk szerint azonban mivel nem Ön az adós vagy az adóstárs, ezért az Ön számára, illetve az Ön esetében ez nem lesz elérhető.

Amit mindenképpen meg kellene tenni, hogy jelzik a banknál a végtörlesztési igényt, ez ugyanis nem kerül semmibe, aztán majd ha kihirdetésre kerül az erre vonatkozó törvény, akkor kiderül, hogy igényelhető-e az Ön által leírt célra. Abban az esetben, ha nem jelzik dec 31-ig a szándékot, akkor a későbbiekben hiába fogadják el akár kedvező feltételekkel, akkor sem tudnak élni vele.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése