Rögzített árfolyamon történő végtörleszési igénybejelentő lap többszöri bedáasa a 60 nap lejárata előtt.

Kedves Szakértő és kedves Hitelesek!

Most egyre több hitelest érint és természetesen engem is a következő téma: “rögzített árfolyamon történő végtörleszési igénybejelentő lap többszöri beadása egymás után még az első beadásának 60 napjának lejárata előtt.” Szeretnék ezzel a kérdéssel kapcsolatban képbe kerülni. A törvény nem mondja ki, hogy a fent említett nyomtatvány csak egyszer adható be december 31-ig. Tehát ebből következik, hogy többször is beadható. Márpedig többször csak úgy lehet beadni, hogy ha ez elsőnek a 60 napja még le sem járt, hiszen december 31-ig már nincs 60 naptári nap. Továbbá tudok arról, hogy a PSZÁF az egyik bankot azért büntette meg 10 millióra, mert azt közölte a bank, hogy ez a végtörlesztési kérelem csak egyszer adható be és ezzel ez a bank megtévesztette az ügyfeleket. A büntetés után felhívtam a bankot és megkérdeztem tőlük, hogy akkor ez a kérelem többször beadható-e úgy, hogy a másodikat már akkor beadom amikor az elsőnek a 60napja még le sem járt, hogy újrainduljon a második beadásakor a 60 nap (biztonságképpen). Azt válaszolták, hogy igen, beadható a második is akár már az első beadását követő 2. napon is és akkor újraindul a 60 nap. Ezzel így meghosszabbítható a végtörlesztés teljesítésére szánt idő. Azt is mondták, hogy ezt a büntetésük miatt tisztázták. A kérdésem az lenne, hogy ha egy bizonyos bank így jár el, akkor a többinek is így kell eljárnia nem, hiszen ha a többi nem így járna el, akkor a többi bankot is megbüntethetik, ha már egyet közülük megbüntettek, nem? Szóval ez a többszöri beadás nem bankfüggő, hanem egységes ugye?
Köszönöm a válaszát!
Üdv.:Jani

Kedves Jani!

Véleményünk szerint ezek után biztosra vehető, hogy egyik bank sem fog az előző hibájába esni és elutasítani az ügyfél által – 60 napon belül – újból beadni kívánt végtörlesztésre vonatkozó igénybejelentést. Hiszen az elutasítás büntetést vonna maga után. Ez pedig elkerülendő minden pénzintézet részéről.
Úgy gondoljuk tehát, hogy e kérelem határidőn belüli többszöri beadása egységes, s nem bankfüggő.Utolsó módosítás: 2011. november 27. vasárnap


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x