A munkáltatói kölcsön folyósításának 2011. december 31-ig meg kell történnie , amennyiben a a végtörlesztést vissza nem térítendő támogatásként kapható 7,5 millió forintból akarta az adós megoldani. 2012-ben már nincs lehetőség így pénzhez jutni, de január végéig még kérhető adómentes kölcsön.

A munkáltatói kölcsön annyiban különbözik a munkáltatói támogatástól, hogy mivel hitelről van szó, azt a munkavállalónak vissza kell fizetnie a munkáltatójának. A felső határ is alacsonyabb, mindössze 5 millió forint kérhető.

A végtörlesztési szándékot december 31-ig kellett jelezni a pénzintézeteknél és január 30-ig kell a szükséges készpénzt vagy kiváltás esetén a kötelező jellegű hitelígérvényt bemutatni a bankunknál.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

9 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

T. Cím!
Két banknál – ERSTE, SOPRON – van 2 külön lakáshitel a családban.
Kérdés: kell-e külön szerződés megkötése a hitelező bank és a hitelfelvevő vagy a munkáltató között a munkáltatói hitelátvállalás létrejöttéhez? Kell-e nyomtatványt kitölteni, stb.?
Köszönettel: Erzsébet

Két hónapja dolgozom a cégemnél. Édesanyám nevén van a hitelünk, de én adóstárs vagyok. Jogosult vagyok-e a támogatásra és milyen feltételek kellenek hozzá.
Tisztelettel: Ilona

A munkáltató december 20. után mérte fel, hogy kinek van devizahitele. Támogatási lehetőségről szó sem esett. Határidőkről sem. Decemberben 180 forinton törlesztettem a fennálló tartozásom, mivel úgy tudtam december 30-ig lehetséges ez. Az oldalukon olvastam, a mai napon – 01.07.-én, hogy visszamenőleg is jár a támogatás. Kérdésem – mivel én nem jelentkeztem, mert addigra törlesztettem – igényelhetem ezt? Az ország minden kórházára vonatkozik-e?

A postánál dolgozom. Mi a teendőm, ha igénybe szeretném venni az adómentes munkáltatói támogatást? Egyáltalán mi is ez? Nem tudom, hogy kezdjek neki. Milyen osztályhoz forduljak? Munkaügy például? Szóval teljesen tanácstalan vagyok.

CHF alapú hitelünket a rögzített árfolyamon forintos hitelere váltottuk. A munkáltatónk mindkettőnk (férjem adós, én adóstárs) részére tud adni 7,5 – 7,5 millió forintos támogatást, de nem tudjuk, hogy ez most részünkre is adható-e, mert mi nem visszafizettünk, csak forintosítottunk. Ha kaphatjuk a támogatást, azt a hitel egy részének visszafizetésére tudnánk fordítani.
Vagyis, kérdésem megismételve: ebben az esetben is jogosultak vagyunk-e a támogatásra?
Köszönöm a válaszukat!