Chf alapú hitelemet (3 millió Ft) szeretném végtörleszteni, de ehhez egy másik pénzintézettől kell felvennem forint alapú hitelt a kiváltásra. Már a bankban bejelentettük ezt, de a szoros időpont miatt szeretném a munkáltatómtól is igényelni a támogatást. Milyen feltételek mellett kaphatok közalkalmazottként támogatást? Ha pedagógus vagyok, hova menjek ezt bejelenteni, az önkormányzathoz? Ott milyen kérvényt kell benyújtanom ehhez? Mivel most az iskolámban senki sincs bent, a határidő pedig december 30., indítsam a hitelt, vagy várjak a munkáltatói támogatásra?
Edina

Kedves Edina!

A Kormány és a Bankszövetség december 15.-ei megállapodása szerint a közalkalmazottaknak és köztisztviselőknek a rögzített árfolyamon történő végtörlesztéséhez vissza nem térítendő támogatás vagy a jövőbeni juttatások terhére megelőlegezett kifizetés nem, csak munkáltatói kölcsön nyújtható. Ennek mértéke a háztartásban eltartott kiskorú gyermekek számától függ. A munkáltatói kölcsön nyújtásának feltétele, hogy az a következő évek javadalmazását nem érinti, vagyis előrehozott juttatást semmilyen formában nem valósít meg. Ezzel kapcsolatos törvény azonban még nem került kihirdetésre.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretnék érdeklődni a munkáltató lakáscélú támogatás folyamatáról. A kormányrendelet szerint bővítéshez a munkáltató adhat vissza nem térítendő támogatást a munkavállalónak az építési költség maximum 30%-áig. Férjemmel tulajdonosok vagyunk a vállalkozásunkban, én mint alkalmazott. Igényelhetem-e a cégünktől ezt a fajta támogatást? Ha igen, akkor építési engedéllyel a birtokunkban az árajánlatok szerint már folyósítható a támogatás, vagy csak utólagosan a benyújtott, vagy ki is fizetett számlákra vonatkozik a támogatás?
Köszönettel.

Tisztelt Szakértő!
Közalkalmazott vagyok. CHF-ban van lakáscélra felvett hitelem. Szeretnék végtörleszteni.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan nyomtatvány, amit a munkáltatómhoz kell benyújtanom a hitelem adataival?
Egy ismerőstől azt hallottam, hogy van ilyen nyomtatvány, de az én munkáltatóm még nem kapta meg.
Köszönettel: Emese