Munkáltatói támogatás kontra végkielégítés

T. Szakértő!
Gyed-en lévő kismama vagyok, akinek jogutód nélkül megszűnik a munkahelye. Lehetőségem van közös megegyezéssel megszüntetni a munkaviszonyt, már megegyeztünk a munkáltatómmal. Az erre kialkudott összeget kaphatom végtörlesztésre támogatásként? A munkáltatóm egyet ért, de még ott sem tudják, hogy ez így kivitelezhető-e, bár szerintem a közös megegyezés lényege hogy közösen miben egyezünk meg. Így mindenki jobban járna és én a bruttó összeget kapnám végtörlesztésre, a munkáltatómnak pedig adómentes (járulékmentes) lenne a kifizetés. Lehet ilyen megállapodást kötni?
Helga

Kedves Helga!

A Nemzetgazdasági Minisztérium által – a 2012-es adóváltozásokról – megjelentetett összefoglaló alapján a végtörlesztés céljából adott vissza nem térítendő támogatás nem válthatja ki a munkabért és a munkaviszonnyal összefüggő egyéb juttatásokat. Mivel úgy véljük, hogy a végkielégítés a munkaviszonnyal összefüggő juttatás, ezért véleményünk szerint a végkielégítés nem adható végtörlesztéshez nyújtott támogatásként. Irodánk azonban hiteltanácsadással foglalkozik, s nem vagyunk adószakértők, ezért javasoljuk, hogy e kérdésben kérjék a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) illetékesének állásfoglalását.
Utolsó módosítás: 2011. december 08. csütörtök


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x