Üdvözletem!

Érdeklődnék, hogy hitel végtörlesztéshez igényelhető munkaadói hitelt milyen módon lehet igényelni?
Megéri ez valahogy a munkaadónak?
Jogosult az adott hitel kapcsán valamilyen kedvezményre?
Tehát hogyan lehet "kicsalogatni" a hitelösszeget, és mi módon lehet törleszteni?
Válaszukat előre is köszönöm!
László

Kedves László!

A kedvezményes végtörlesztéshez nyújtható munkáltatói hitel igénylésére a közalkalmazottaknak és köztisztviselőknek lesz lehetőségük. A kamattámogatott forinthitel igénylésének feltételeiről a munkaadóknál lehet érdeklődni januárban. A feltételek jelenleg még nem ismertek.

Szintén a kedvezményes végtörlesztéshez kapcsolódik az a munkáltatói támogatás, mely 7,5 millió forintig adómentesen adható a munkavállalóknak. Minden munkavállaló igényt tarthat rá, aki jogosult a kedvezményes végtörlesztésre. A támogatás nyújtása a munkaadótól függ. Az összeg átutalásának végső határideje 2011. december 31.

A rögzített árfolyamon történő végtörlesztéshez igényelhető egyéb forinthitelekről a pénzintézeteknél kérhető felvilágosítás.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Nyújthat-e a munkáltató a munkavállalójának kamatmentes lakáscélú munkáltatói kölcsönt egy olyan családi ház felújítására, amelyben a munkavállaló nem tulajdonos, hanem csak 50 %-os haszonélvezeti joggal rendelkezik?
Ha igen, akkor a lakáscélú felhasználás lehet-e felújítás is, vagy csak az Szja tv. 72. § (4) f. pontban nevesített korszerűsítés?
Milyen dokumentumok szükségesek a kölcsön folyósításához, a lakáscélú felhasználás igazolásához?
Kérem mielőbbi szíves válaszukat!
Köszönettel.

Közalkalmazottként érdeklődöm. Felmondott szabad felhasználású jelzáloghitelem végtörlesztésére adhat-e kölcsönt a munkáltatóm? Ha a hitel összege meghaladja a 7,5 millió Ft-ot, hogy valósul meg a végtörlesztés? A munkáltatói kölcsön mekkora futamidőre adható, és mekkora lesz a törlesztő részlet? Ha december 31-ig nyilatkoztam a végtörlesztésről, visszavonhatom-e? Mi a helyzet, ha valaki már bekerült a BAR listára?