Tisztelt tanácsadó!

Azzal a kéréssel fordulok önhöz, hogy férjemmel 2010. áprilisában vettünk fel 3 millió Ft hitelt euróban. Tegnap kérte a munkáltatóm (kórházban dolgozom), hogy lehetőség lenne a végtörlesztésre, vagyis, hogy a munkáltató 7,5 millió Ft-ig állná a visszafizetést.
Kérdésem az lenne, hogy mi is jogosultak vagyunk-e, tehát nem befolyásolja az, hogy mikor és mennyiért kezdtük el fizetni, milyen árfolyamon volt akkor az euró és most? Megkaphatom -e én is az esélyt, hogy megszabaduljunk ilyen kedvező módon a hitelünktől a bank felé és kamatmentes kölcsönt fel tudok-e venni a munkahelyemtől?
Köszönettel. Kinga

Kedves Kinga!

Az adómentes munkáltatói támogatás csak a kedvezményes végtörlesztésre jogosult hiteladósoknak járhat. Ez azt jeleneti, hogy a jogosultság szempontjából lényeges, hogy Önnek mekkora euró árfolyamon folyósították a hitelt. Ha a folyósításkor érvényes árfolyam meghaladta a 250 Ft-ot, akkor sajnos nem jogosult sem a rögzített, 250 Ft-os árfolyamon történő végtörlesztésre, sem az adósmentes munkáltatói támogatásra.
Hogy euró hitele visszafizetéséhez a munkaadó nyújt-e egyéb támogatást vagy kamatmentes kölcsönt, arról a munkáltatót kellene megkérdeznie.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

18 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Arról szeretnék érdeklődni, hogy szabad felhasználású jelzálog alapú devizahitelemhez igényelhetem-e a munkáltatóm segítségét? Közalkalmazott vagyok, kórházban dolgozom. Jelenleg elmaradásom nincs, mivel mentőcsomagos vagyok, ami 2012 szeptember. 1-én lejár. Tartozásom a mostani árfolyam szerint közel 7 000 000 Ft.

Kedves szakértő!
Jogosult vagyok a kedvezményes végtörlesztésre, de nem lakáscélú, hanem szabad felhasználású jelzáloghitelem van. Kérhetek-e munkáltatói támogatást?

Tisztelt Hölgyem/ Uram!
A banktól megkaptam az igazolást, jogosult vagyok deviza hitelem végtörlesztésére. Hivatalosan ez “ingatlan fedezet mellet nyújtott személyi kölcsön”. A végtörlesztésre adható munkáltatói hitel, vagy vissza nem térítendő munkáltatói támogatás adható-e adó és járulék mentesen ebben az esetben?
Válaszát előre is KÖSZÖNÖM!

Érdeklődni szeretnék, hogy a munkáltató adhat-e CHF-es szabad felhasználású hitel végtörlesztéséhez is vissza nem térítendő támogatást vagy munkáltatói kölcsönt?
Köszönettel: Krisztina

Tisztelt Szakértő!
A hitelünk szabad felhasználású, euró alapú. Az lenne a kérdésem, hogy jogosult lehetek-e a munkáltatói támogatásra vagy nem?
Köszönöm a válaszát!

A kormány döntése alapján a munkaadók 7,5 millió Ft adómentes támogatásban részesíthetik végtörlesztő munkavállalóikat. Több helyen is a parlamenti jóváhagyást követően úgy jelent meg és érintett kollégáim is úgy tudják, hogy minden ingatlanfedezetű devizában felvett jelzáloghitel végtörlesztése esetén igényelhető ez a közszférában is. Mi a lakásunk megvásárlásakor családi kölcsönből fedeztük annak árát, mivel a szükséges banki hitelt jövedelmünk alapján nem kaptunk, majd ahogy a nevünkre került a lakás, szabad felhasználású ingatlanfedezetű 160 Ft-os devizahitel felvételével visszafizettük a kapott pénzt. Október közepén bejelentettük a végtörlesztési szándékunkat, még nem kaptuk meg a pontos összeget, de szeretnénk igénybe venni a munkáltató segítségét. A munkáltató arra hivatkozik, hogy csak lakáscélú (vásárlási) hitel esetén segít. Hivatalosan hol van leírva, szabályozva, hogy milyen esetekben igényelhető és adható ez a munkáltatói támogatás?

Tisztelt Szakértő!
Több éve fizetett frank alapú, szabad felhasználású hitelünk van, melynek lakásunk a fedezete. A lakás, a számlák minden a férjem nevén van, de csak én dolgozom közalkalmazottként. A férjem nevén van egy kis értékű nyaraló is. Kérhetem-e a munkáltatómtól a támogatást, és ha igen, kinek, milyen iratokat kell benyújtanom?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Lola

Szabad felhasználású deviza lakás jelzáloghitelem van. A kérdésem a következő: a munkáltatóm adhat-e munkáltatói támogatást, vagy csak annak, aki konkrétan lakást vett, vagy épített? Végtörlesztés céljából.

Nem csak lakáscélra fordított – szabad felhasználású – jelzáloghitel végtörlesztése esetén is igénybe vehető az úgynevezett adómentes munkáltatói támogatás?