Ha végtörlesztek, akkor milyen költségek merülnek fel, ami plusz kiadásokat jelent a tőkén felül? Végtörlesztés bejelentése után miért kell még fizetnem a havi törlesztő részletet?

Kedves Érdeklődő!

Kedvezményes végtörlesztés esetén a bank költségtérítést, egyéb díjat vagy jutalékot nem számíthat fel, tehát a tőketartozáson felül nem kell egyéb kiadással számolni.
A vonatkozó törvény kimondja, hogy az adós a végtörlesztésig köteles valamennyi fizetési kötelezettségének eleget tenni, így a havi törlesztő részletet is fizetnie kell.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Szeretnék tanácsot kérni. Végtörlesztésnél milyen díjakat számol fel a bank? Végtörlesztésnél kell-e szerződésmódosítást fizetni? A CHF hitelt milyen árfolyamon számolja a bank lakáshitel végtörlesztés esetén?
Köszönöm előre is a választ.
Üdvözlettel: Beáta

Jó napot kívánok!
Szeretnék tanácsot kérni abban, hogy jogos-e az, hogy a Somogy Takaréknál 2011.12.28-án végtörlesztés céljából felvett hitelnél, amely kapcsán arról tájékoztattak, hogy csak a földhivatalnál kell majd a jelzálogbejegyzésért fizetnem (0% kezelési költség, 0% folyósítási jutalék, stb.), és 7,95%-os kamatot fognak felszámolni (6 havi BUBOR+1,85%), arról kiderült idén januárban, hogy már az első törlesztőrészletnél 9,2%-os kamatot számolnak fel, mert a BUBOR változott, és ők január 1-től számolják mindig (erről a honlapjukon sem írnak, beszélni meg pláne nem beszélnek róla). Bónuszpontként meg levonnak 18.050 Ft jutalékot.
A jutalékról érdeklődtem, mert ez előre nem tervezett költség volt, így a havi részletemre nem maradt elegendő pénzösszeg, aminek következményeként még késedelmi kamatot is számoltak fel. Kiderült, hogy a jutalék az átutalás díja, amit az én nevemben utaltak el az Erste Banknak végtörlesztés gyanánt. Szerintem az általam felvett 3.500.000 Ft után pofátlanul nagy összeg, főleg úgy, hogy folyósítási jutalék sincs, és eddig említést sem tettek róla. Mi a teendő ilyenkor?

Jó napot!
A végtörlesztéssel kapcsolatban lenne kérdésem. Én végtörlesztettem a svájci frank alapú hitelemet december 5.-én. Az igazolást, hogy mennyit kell fizetnem még októberben kaptam meg. Azt mondták az a tényleges tartozás, ami abban a pillanatban fennáll! Amíg le nem rendeződött az új hitel amivel törlesztettem, addig még két havi részletet befizettem. A bank azt mondta, ezt vissza fogom kapni. Az összeg 80 000 Ft volt. Ennek ellenére nekem 54 000 Ft-ot utaltak vissza maradvány címen. Azt nem értem, hogy miként jöhetett ki ez az összeg. Levelet azóta nem kaptam az egész hitel lezárásáról, hogy mégis milyen költségek merültek fel. A törlési engedély már megérkezett.
Köszönöm válaszukat!