Milyen plusz költségek lesznek a végtörlesztésnél?

Ha végtörlesztek, akkor milyen költségek merülnek fel, ami plusz kiadásokat jelent a tőkén felül? Végtörlesztés bejelentése után miért kell még fizetnem a havi törlesztő részletet?

Kedves Érdeklődő!

Kedvezményes végtörlesztés esetén a bank költségtérítést, egyéb díjat vagy jutalékot nem számíthat fel, tehát a tőketartozáson felül nem kell egyéb kiadással számolni.
A vonatkozó törvény kimondja, hogy az adós a végtörlesztésig köteles valamennyi fizetési kötelezettségének eleget tenni, így a havi törlesztő részletet is fizetnie kell.Utolsó módosítás: 2011. szeptember 29. csütörtök


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Szeretnék tanácsot kérni. Végtörlesztésnél milyen díjakat számol fel a bank? Végtörlesztésnél kell-e szerződésmódosítást fizetni? A CHF hitelt milyen árfolyamon számolja a bank lakáshitel végtörlesztés esetén?
Köszönöm előre is a választ.
Üdvözlettel: Beáta

Kedves Beáta!
A hitel teljes visszafizetése esetén felszámított végtörlesztési díj mértékét a hitelnyújtó bank Hirdetménye tartalmazza. Az átváltás középárfolyamon törtnénik.

Jó napot kívánok! Szeretnék tanácsot kérni abban, hogy jogos-e az, hogy a Somogy Takaréknál 2011.12.28-án végtörlesztés céljából felvett hitelnél, amely kapcsán arról tájékoztattak, hogy csak a földhivatalnál kell majd a jelzálogbejegyzésért fizetnem (0% kezelési költség, 0% folyósítási jutalék, stb.), és 7,95%-os kamatot fognak felszámolni (6 havi BUBOR+1,85%), arról kiderült idén januárban, hogy már az első törlesztőrészletnél 9,2%-os kamatot számolnak fel, mert a BUBOR változott, és ők január 1-től számolják mindig (erről a honlapjukon sem írnak, beszélni meg pláne nem beszélnek róla). Bónuszpontként meg levonnak 18.050 Ft jutalékot. A jutalékról érdeklődtem, mert ez előre nem tervezett költség volt, így a havi… Továbbiak »

Jó napot! A végtörlesztéssel kapcsolatban lenne kérdésem. Én végtörlesztettem a svájci frank alapú hitelemet december 5.-én. Az igazolást, hogy mennyit kell fizetnem még októberben kaptam meg. Azt mondták az a tényleges tartozás, ami abban a pillanatban fennáll! Amíg le nem rendeződött az új hitel amivel törlesztettem, addig még két havi részletet befizettem. A bank azt mondta, ezt vissza fogom kapni. Az összeg 80 000 Ft volt. Ennek ellenére nekem 54 000 Ft-ot utaltak vissza maradvány címen. Azt nem értem, hogy miként jöhetett ki ez az összeg. Levelet azóta nem kaptam az egész hitel lezárásáról, hogy mégis milyen költségek merültek fel.… Továbbiak »


6
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x