Jó estét kívánok!

Kérdésem: Ha svájci frank alapú jelzáloghitelemet ugyanannál a banknál váltanám ki forint alapú hitellel, milyen költségeket számolhat fel a bank? Van-e közjegyzői költség, és ha igen, az kit terhel?
Válaszukat előre is köszönöm!
Viktória

Kedves Viktória!

A forinthitellel való végtörlesztés egy újabb hitel felvételét jelenti, ezért mindazon költségekkel számolni kell, ami egy új hitelfelvétel esetén felmerül. (Értékbecslés, közjegyzői díj, folyósítási jutalék, földhivatali költségek.) Pénzügyi Partnereink díjelengedési akcióinak köszönhetően azonban e költségek egy része megspórolható. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják a lehetőségekről!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Ügyintéző!
Szeretném megkérdezni, hogy három éve felvett forint alapú 1.500.000 Ft-s hitelem után milyen plusz költséget számíthat fel a bank (OTP) végtörlesztés esetén (pl: közjegyzői díj lesz-e, szerződésmódosítási díj?) Mekkora összeg ez?
Köszönöm!

Jó napot kívánok!
Kedvezményes forinthitellel (rögzített árfolyamon) váltottuk ki a devizahiteles ingatlan jelzáloggal terhelt ingatlanunk. A bank, amelyik finanszírozta forinthitellel a kiváltást, kezelési költséget számított fel, mégpedig a hitel összegének a 2 %-át.
Meg szeretném kérdezni, hogy jogszerűen járt el, vagy sem.
Előre is köszönöm a válaszukat.
Tisztelettel:
Péter

Jó napot kívánok!
Szeretném megtudni, hogy végtörlesztésnél forint alapú hitel igénybevétele esetén, felszámíthatnak-e a Bankok különböző költségeket? Például: értékbecslési díj, tulajdoni lap díj 2x, közjegyzői díj, folyósítási díj stb, ami közel 100e.Ft-ot tesz ki.
Úgy hallottam a Tv-ben, hogy például a közjegyzői díjat nem számolhatják fel. Véleményem szerint, ezért sokan nem tudják igénybe venni a végtörlesztést, mert ezek az összegek is megterhelő az egyén számára. Esetleg egyszerűen nem tudja megfizetni. Ebben az esetben milyen lehetőséget tudnak felajánlani?
Válaszukat köszönöm.