Tisztelt Hölgyem/Uram!

Mikor a lakást vásároltuk, nem sok önerővel rendelkeztünk, 150 alatt volt a chf, ezért még a rögzített árfolyammal is nagy veszteségünk lenne, nem számítva a befizetett önerőt, és az évek alatt fizetett havi törlesztést. Egyenlőre első kalkuláció szerint majdnem minden elveszne átváltás esetén.

Azt szeretném megérdeklődni, hogy a kormány jelenlegi devizahitel előtörlesztés -180 chf/forint alapon – tervezete szerint azt olvastam, hogy forinthitellel is rendezhető lehetne az előtörlesztés. Tudom, még nincs jogerős döntés.

Viszont azt nem találom a hírekben, hogy a terv szerint a forinthitel ilyenkor milyen forinthitel lenne? (hogy előzetes kalkulációt lehessen készíteni). Használt lakás volt. Használt lakás forinthitel kalkulációt kell nézni pl az Önök kalkulátorában, vagy adósságrendezés ingatlanfedezettel,esetleg mást?
Üdvözlettel,
Noémi

Kérdést feltette: Noémi

Kedves Noémi!

A rögzített árfolyamon való végtörlesztéssel kapcsolatban még valóban nem született döntés, így a részletek és pontos feltételek nem ismertek.

A jelenlegi hitelezési gyakorlatot tekintve, aki lakáshitelét szeretné kiváltani, az adósságrendező hitel segítségével teheti meg. Emellett vannak olyan pénzügyi Partnereink, melyek az adósságrendező konstrukción belül különbséget tesznek lakás, illetve egyéb célra felvett hitel között, s lakáscélú kiváltás esetén kedvezőbb kamattal nyújtják a hitelkiváltó kölcsönt.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Lehet-e még végtörlesztére hitelt kérni? Még nem adtuk be és igazán nem tudjuk, hogy mit csináljunk. Valahogy még bírtuk, de már a teherbíró képességünk határán vagyunk. Az is gond, hogy ha valamilyen plusz költség felmerülne, már nincs arra pénz. Sajnos részben azért vettük fel, hogy egy rossz forinthitelt kiváltsunk és a lakást felújítsunk. Kb. 4 milliót kellene törleszteni és 10 év van hátra.
Üdvözlettel: Zsuzsa

Tisztelt cím! Van egy CHF szabad felhasználású hitel, amiben én adóstárs vagyok. A lakásomon jelzálog van. Azt szeretném tudni, hogyan lehetne megoldani a devizahitel kedvezményes végtörlesztését?
Marika