Milyen árfolyamon számol a bank deviza alapú hitelem lezárásakor?

Üdvözletem!
Svájci frank alapú devizahitelemet – amelynek törlesztésénél nehézségekkel küzdök – szeretném kiváltani forint alapú hitellel. Ez esetben a devizahitel tartozást milyen árfolyammal számolják, illetve zárja le a bank?
Válaszukat köszönöm. Katalin

Kedves Katalin!

Ha Ön jogosult a kedvezményes végtörlesztésre (lakóingatlanra felvett CHF alapú hitele van és a folyósításkor érvényes árfolyam nem haladta meg a 180 Ft-ot), akkor rögzített árfolyamon, vagyis 180 Ft-on kerül átszámításra a tartozás.
Amennyiben nem jogosult a rögzített árfolyamon történő végtörlesztésre akkor lakáscélú hitelek esetén középárfolyamon, egyéb deviza alapú hitelek esetén a lezárás napján érvényes eladási árfolyamon történik az átváltás.Utolsó módosítás: 2011. október 06. csütörtök


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
5 éve fizetett OTP eurós lakáshitelünket szeretnénk visszafizetni. Sajnos a végtörlesztésre és semmiféle kedvezményre – tudtunkkal – nem voltunk jogosultak. 285 Ft-os árfolyamon vettük fel a hitelt. Érdemes most visszafizetni, vagy várható Ft javulás a választásokkal? Középárfolyamon lehet visszafizetni, vagy az aktuális napi árfolyamon?
Várom válaszukat.
Köszönettel: Alma

Kedves Alma!
A lakáshitelek végtörlesztése középárfolyamon történik. Azt, hogy az euró árfolyama a jövőben hogyan alakul, sajnos nem tudjuk, így ebben a kérdésben nem is szeretnénk állást foglalni.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x