Mi történik, ha bejelentem a banknál a végtörlesztési igényemet (deviza alapú lakáshitellel kapcsolatban), és 60 napon belül nem sikerül összeszedni a végtörlesztéshez szükséges összeget? Helga

Kedves Helga!

A kedvezményes végtörlesztést szabályozó törvény értelmében a hitelfelvevő köteles a végtörlesztésre vonatkozó igénybejelentésének megfelelően, legkésőbb a szerződés végtörlesztésre irányuló lezárásával egyidejűleg a végtörlesztéssel kapcsolatos valamennyi fizetési kötelezettségének eleget tenni.
A fizetési kötelezettség elmulasztásának következményeiről a törvény nem rendelkezik.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
December 30-ig kell bejelentenem a banknál és a munkáltatónál is a szándékom a végtörlesztés igénybevételéhez. Ha a munkáltató nem ad kedvezményes vagy kamatmentes kölcsönt, akkor választhatom még az új árfolyam fixációs lehetőséget 5 évre?
Előre is köszönöm a válaszát!

December végéig kell jelezni végtörlesztési szándékomat. Februárban ezt teljesíteni kell. Mi van akkor, ha jelzem a banknak, hogy végtörleszteni szeretnék és mégsem tudok, mert a cégem nem adja meg ezt az újabban felajánlható 7.5 milliós segítséget?
Köszönöm előre is válaszát!

Kedves Ercsi!

Nagy segítség mindkét rendelkezés!!! Kedvező hatását azonban csak akkor tudja kifejteni, ha a végtörlesztés határidejét is meghosszabbítják! Vagy még jobb, ha a kedvezményes hiteleket már ebben az évben igényelhetik az emberek. Így megjelenik az a vásárló réteg, aki lehetőséget nyújt a devizahitelesnek az eladásra.
Sok család élete kerülhetne újra kiszámítható mederbe. Zsóka

Egyetértek Zsókával. Ez a kiváltósdi is csak egy újabb behúzás….egy hitellel kitolás még több kamattal és költséggel!!!

Kedves Hitelnet!

Pont a jelenlegi szabályozás kétes voltára szeretném felhívni a figyelmet! „Nem hagyjuk AZ ÚT szélén az embereket.” Csak segítünk nekik beesni a szakadékba!
Tisztelettel, Zsóka

Tisztelt Hitelnet! A végtörlesztés bejelentkezési határ ideje december 30. A vásárlásokat megkönnyítő törvény pedig 2012-ben indul! Most mit csináljon az a devizahiteles, aki csak házának eladásából tudja törleszteni hitelét?
Amióta megjelent a kedvezményes hitel lehetősége, az ingatlanpiac megbénult! A kívánatos könnyítések most hátráltatják a 3 éve kutyaszorítóban lévő devizások esélyeit.Bejelentkezési határidő december 30. és mi lesz, ha nem elég 2 hónap? Hiszen a lehetséges vevő kivár 2012ig! Mindenképpen hosszabbítani kellene a bejelentkezési határidőt, összehangolni a könnyített hitel indulásával.
Tisztelettel, Zsóka

Én a bejelentés előtt 3 nappal végtörlesztettem eladás útján. Baráti kölcsönből fizettem ki egy újabb hitelhez az önrészt, mivel nem maradt pénzem az eladás után. Nem akartam bedőlt hiteles lenni. Szó sem volt ilyen lehetőségről. Most pedig itt vagyok egy félkomfortos házban, wc nélkül, csupán azért, mert meg akartam úszni az árverezést, amikor már nem tudtam volna fizetni. Tehetetlenül vergődöm, és nagyon bánom, hogy gyerekeimet is ilyen helyzetbe hoztam. A bank 4 év alatt plusz 8 milliót zsebelt be tőlem, a felvett összegen kívül. Senkinek nem kívánom ezt az érzést, helyzetet.

Tisztelt Hitelnet!
Bejelentettem végtörlesztési szándékomat a devizahitelt folyósító bankomnál, és ez után tudtam meg, hogy a kiváltáshoz felvenni kívánt forint alapú hitelemet nem tudja a másik bankom 60 napon belül teljesíteni. A 60 nap december elején telik le. Ha letelt, újra bejelenthetem a bankomnál a fix árfolyamon történő végtörlesztési szándékomat december 31-ig?
Köszönettel: Peti

Mi van abban az esetben, ha bejelentem, hogy végtörleszteni szeretnék, de valamilyen okból még sem kapok forinthitelt és meghiúsul a végtörlesztési szándék? Van-e ennek következménye az adósra nézve?
Üdvözlettel:Nelli