Mi 2007-ben vettük fel a CHF hitelünket. Nagyon nagy segítség lenne, ha a munkáltatóm ki tudna segíteni ebből a Frankcsapdából. Én kórházban dolgozom, lassan 20 éve, és azt gondolom, hogy már elég keményen megdolgoztam a kórház vezetőségének a 20 év alatt. Tudomásom szerint a munkáltatók már megkapták a tájékoztatást, hogy mi módon és hogyan tudnak segíteni az alkalmazottaiknak. Ma felhívtam a kórház pénzügyi osztályát, hogy tudnak-e már valamit mondani nekem, hogy ki és mi alapján kaphat segítséget. Azt a választ kaptam, hogy még nem kaptak senkitől sem tájékoztatást. Kicsit az volt az érzésem, hogy nem is akarnak senkin sem segíteni, elkezdték húzni az időt.
Melyek azok a munkáltatók, akik segíthetnek a dolgozóinak, és ha ezt nem teszi meg, akkor jár-e ez valamilyen hátránnyal, az én esetemben a kórháznak? Mi alapján és ki dönti el, hogy kinek jár a segítség és kinek nem?
Hisz mindenkinek a maga keresztje a legnehezebb.
Üdv: Edit

Kedves Edit!

A vonatkozó törvény nem részletezi konkrétan, hogy melyek azok a munkáltatók, akik munkavállalóiknak adómentes támogatást nyújthatnak a kedvezményes végtörlesztéshez.
Az adómentes támogatásról rendelkező törvény a munkáltatók számára nem kötelező érvényű. Minden munkáltató saját maga dönthet arról, hogy kívánja-e ily módon segíteni munkavállalóját, vagy sem. A munkáltató tehát megteheti, hogy nem ad támogatást a kedvezményesen végtörlesztő alkalmazottainak.
Ha a kórház úgy dönt, hogy megadja a támogatást, akkor annak igénylési feltételeiről az adott munkáltatónál lehet érdeklődni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Gimnáziumi tanárként a november végi állami felmérés során munkahelyemen egyedüliként jelentkeztem, hogy élnék a lehetőséggel és igénybe venném a végtörlesztés célú munkáltatói támogatást. A tegnapi nap során a kecskeméti önkormányzaton igazgatómat egyszerűen kinevették, mikor érdeklődött az ügyemről. Nem ad az önkormányzat, azaz az állam támogatást. Kérdem én, akkor miért hozták a törvényt, mit tehetek? Miféle kormány ez? Miféle segítség ez?

Tisztelt Tanácsadó!
Közalkalmazott vagyok. Nem tudom biztosan, hogy a munkáltató önkormányzatom hajlandó lenne-e kifizetni a 7,5M Ft-ot. A hitelem 13,5 M (ennyi lenne a végtörlesztés), ami szabad felhasználású jelzáloghitel. Lehetőségem lenne-e a munkáltatótól a fennmaradó 5M Ft-ot munkáltatói kölcsönként felvennem, és ennek milyen feltételei lehetnek? Egyáltalán vajon az önkormányzatok mennyire együttműködőek?
Előre is köszönöm válaszát!
Kata

Tisztelettel kérdezem:
1. KFT tagja, ügyvezetője, aki ügyvezetői megbizatását megbízási szerződés alapján látja el, kaphat-e támogatást?
2.A KFT tagság mellett 36 órát meghaladó munkaviszonyban dolgozik kaphat-e mindkét helyről támogatást 7,5M Ft határig?
Köszönöm szépen.

Kérdésem a következő: a rendvédelmi dolgozók kapnak-e támogatást? Ha igen, milyen mértékben?