2oo8.ápr.4-én vettem fel 1.5oo.oooFt hitelt /ingatlanfedezeti/svájci frankban/ 84 hónapra,melyből eltelt 41 hónap.A törlesztőrészletet mindig pontosan fizettem.Szeretnék élni a 18o Ft-os rögzített árfolyamon a végtörlesztés lehetőségével.
Kérdéseim: -2o11 szept.22-én már benyújthatom-e igényemet a pénzintézetnél?
-Külön nyomtatvány lesz vagy elég a saját kézzel írott igénybejelentés?
A banki elbírálás mennyi ideig tart?-mennyi lesz a végtörlesztésem forintösszege,?ha 2 héten belül kifizetem /
-a kifizetésig fizetnem kell-e törlesztőrészletet?
-milyen költségek terhelnek? pl.földhivatali törlés?
Kérdést feltette: Éva

Kedves Éva!

A kedvezményes végtörlesztéssel kapcsolatos törvény az elfogadást követő 5. napon kerül kihirdetésre, majd az azt követő 3. naptól válik hatályossá. Ezen időpont előtt nem nyújtható be a végtörlesztési igény.

Mivel a törvény kihirdetése még nem történt meg, ezért a bejelentés módja nem ismert.

A végtörlesztési igény bejelentését követően a pénzintézetnek 60 napja van arra, hogy lezárja a hitelszerződést, s ezt követően történhet meg a végtörlesztés.

A végtörlesztés forintösszegéről a hitelfolyósító bank tud pontos tájékoztatást adni.

A törlesztő részletet a hitel lezárásáig kell fizetni.

Külön díj megfizetése nélkül történik majd a devizában felvett lakáshitelből származó követelés rögzített árfolyamon történő végtörlesztésével összefüggésben kezdeményezett jelzálogjog, végrehajtási jog, továbbá az elidegenítési és terhelési tilalom törlésére irányuló eljárás.

További folyamatosan frissülő részleteket honlapunk kezdőlapján olvashat ( http://hitelnet.hu)

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

15 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
Szeretném tudni, hogy a munkáltató által adható 7,5 M ft-os kölcsön hogyan és kikre vonatkozik?A híradások arról szólnak,hogy bárkinek, de arról is hallottam,hogy csak a lakáscálú hitelekhez, tehát a szabadfelhasználásúakhoz nem.Tudna-e erről hitelesen tájékoztatni?
Üdvözlettel:
Ágnes

Köszönöm a választ!
Jó hír ez, így bejelentem, hogy szándékomban áll a végtörlesztés, és mindent megteszek, hogy összejöjjön a megfelelő összeg határidőre.
Zsolt

Tisztelt Szakértő!
A végtörlesztés bejelentése jár-e olyan kötelezettséggel, hogy mindenképpen befizesse az ember a hátralévő összeget, vagy ha ezt nem sikerül a megadott 60 napon belül összeszedni, akkor ettől a szándéktól elállva folytatódik-e a hiteltörlesztés a saját menetében?
Erről sehol sem találtam információt.
Jelenleg is azon vagyok, hogy ezt az összeget rendelkezésre tudjam állítani és a kedvezményes törlesztést meg tudjam csinálni.
Köszönöm segítségét!
Tisztelettel:
Zsolt

Tisztelt Szakértő!

A hitelfolyósító bankban két nyomtatványt kaptam a végtörlesztéshez, egy igénybejelentő és egy végtörlesztési nyilatkozatot. Az igénybejelentő nyilatkozaton a következő mondat szerepel: “Tudomásul veszem, hogy a végtörlesztést – jelen igénybejelentő nyilatkozaton túlmenően – írásban kérelmeznem kell.” Szeretném a segítségét kérni, mert nem tudom, kell-e kézzel írott nyilatkozat is, ha igen, mit kell tartalmaznia?
Válaszát előre is köszönöm.
Anikó

Tisztelt Szakértő!
A bankomnak 2011.11.25-én bejelentettem a végtörlesztésemet, melyet egy másik banktól felvett kölcsönből szeretnék kifizetni. A végtörlesztésre előírt 60 nap, 2012. január 23-án jár le. Mit tudok tenni, ha eddig az időpontig nem rendeződik a hitelfelvételem a kölcsönt nyújtó banknál? Bejelenthetem-e ismételten a végtörlesztési igényemet, hogy mindenképpen elintéződjön a hitelfelvételem 60 nap alatt? Az ismételt bejelentést megtehetem-e akkor is, ha az első bejelentéstől számított 60 nap még nem járt le? Sajnos a hitelt nyújtó banknál adminisztrációs hiba folytán elkeveredtek a papírjaim, ezért az október 5-én benyújtott hiteligény elbírálásom csak november 21-én indult el.
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődni szeretnék, hogy a bank által megadott főkönyvi számlára befizetett végtörlesztés összege, mikor kerül átvezetésre? A végtörlesztésre megadott dátumkor (január 16), vagy amikor a végtörlesztés teljes összegét befizetjük erre a számlára?
A kérdésem azért fontos, mert tudni szeretném, kell-e fizetnünk még a január 10.-én esedékes törlesztő részletet is, vagy a törlesztendő összeg befizetése után le tudjuk zárni a folyamatot.
Köszönettel:Gábor

Szeretném tudni, hogy hogyan kell a végtörlesztést elindítani. Illetve hogyha a munkáltatóm állja a végtörlesztést, a fizetésemből vonják vissza ezt a pénzt?

Végtörlesztést szeretnék, amit jeleztem is annak a cégnek (nem bank), amelyiktől a hitelt felvettem. A végtörlesztéshez szükséges hitelt teljes összegben egy másik pénzintézettől szeretném felvenni. A hitelt nyújtó cégnél jelezték, hogy a hivatalos végtörlesztési kérést még nem nyújthatom be, mert ők még nem készítették el az ehhez szükséges űrlapot. Ettől függetlenül – mivel ismerem a tartozásom összegét – elindíthatom a hitelkérelmet egy másik banknál?