Tisztelt Uram, Hölgyem!

2006 végén vettünk fel 3 millió Ft-ot svájci frankban az Unicreditnél 10 éves futamidővel.
Fundamenta előtakarékkal kombinált hitel.
24.000.- Ft megy havonta a Fundamnetához kb. 8 évig.
Eddig kb. 1,4 millió ment a Fundamnetához ill. kb. 360.000.- Ft az állami kiegészítés.
Kérdésem: ha egyben vissza szeretném fizetni az Unicreditnek a hitelt, akkor a Fundamenta visszaadja nekünk az 1,4 milliót (netalán az 1,7 – 1,8 milliót)?
Tehát az egyösszegű törlesztésünk kb. = 3 millió – 1,4 millió – az eddig befizetett tőketartozás?

Köszönettel,

Zsolt és Éva

Kedves Zsolt és Éva!

Fennálló tőketartozásuk jelenleg ugyanannyi, mint hitelfelvételkor, hiszen a Fundamenta megtakarítási időszaka alatt a banknak csak kamatot illetve kezelési költséget fizetnek. A szerződés lejáratát követően a Fundamentába fizetett megtakarítás + betéti kamat + állami támogatás összege csökkenti egy összegben a tőkét.

Amennyiben a Fundamentát a szerződés lejárata előtt megszüntetik, akkor csak a befizetett összeget és az arra járó betéti kamatot kapják vissza, az állami támogatást elveszítik. Célszerű volna tehát a devizahitel végtörlesztése után a Fundamentát megtartani, s lejáratig tovább fizetni, így nem veszik el az állami támogatást.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

5 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A Budapest Banknál 4 éve felvettem 5 millió Ft hitelt, 180 Ft alatt volt a svájci frank. Most szeretném egyöszegben végtörleszteni. Február végén menyit kell visszafizetnem?

Tisztelt érdeklődők!

A fundamentával rendelkezőknek azt ajánlom, keressék meg a személyi bankárjukat vagy a Fundamenta hitelvonalán érdeklődjenek.A fundamenta szerződések módosítására van lehetőség. Sokan nem ismerik csak megkötik a szerződést és nem tudják, hogy lehet futamidőt módosítani, szerződéses összeget, kedvezményezetett változtatni. szerződéseket összevonni stb. Ha a négy év megtakarítás megtörtént akkor már felhasználható lakáscélra és nem veszítik el az állami támogatást sem. Persze mindenkinek a saját szerződésére tudnak tanácsot adni.
Az interneten megtalálják az elérthetőségüket.

Sok sikert!

Tisztelt Cím!
Nekem van egy kombinált hitelem az Erste bankkal és a fundamentával. A lakáskassza része lejárt és a napokban (10.hó 15.-ig bezárólag) fogják átutalni az összeget. Ez egy 8 éves megtakarítás. Az lenne az én kérdésem,hogy a 180 forintos árfolyamon be lehet-e ezt a pénzt számolni és így kérni a végtörlesztést, vagy nem. (És ha lehet, akkor mi ennek a menete.)