A devizahitel végtörlesztésével kapcsolatban számomra nem világos a 2011. dec. 31. határidő. Azt olvastam, hogy az említett időpontig csak a végtörlesztésre vonatkozó igényt kell benyújtani a bank felé. Ez azt jelenti, hogy kifizetni később is lehet? Meddig? Az igénybejelentéstől számítva mondjuk egy éven vagy két éven belül is lehet 180 forintos árfolyamon végtörleszteni a frankhitelt? Azt is olvastam, hogy az erről szóló törvény 2012 áprilisában hatályát veszti. Ezek szerint addig lehet teljesíteni a végtörlesztést? Előre is köszönöm a választ!
Kérdést feltette: Emese

Kedves Emese!

A devizahiteleseknek 2011. december 31-ig kell írásban jelezniük a hitelfolyósító pénzintézet felé a kedvezményes árfolyamon való végtörlesztésre vonatkozó igényüket, majd ezt követően 60 napon belül meg kell történnie a végtörlesztésnek.

Ez azt jelenti, amennyiben az adós a legkésőbbi időpontban, december 31-én jelenti be a rögzített árfolyamon való végtörlesztési igényét, akkor lekésőbb február 28-ig meg is kell történnie a végtörlesztésnek.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretném megkérdezni, hogy a munkavállaló 2011. november elején bejelentette a végtörlesztést és már 2011. november végén ki is fizette. A munkáltató úgy döntött, hogy támogatná. A kérdés az, hogy még ebben az évben el kell utalnia a támogatás összegét /természetesen akkor, ha a munkavállaló az összes ehhez kapcsolódó igazolását hozza/, vagy kifizetheti a támogatást 2012-ben is? S ha kifizetheti 2012-ben is, akkor pontosan mely időpontig?