Tisztelt Címzett!

Kérdésem a következő cikkükkel kapcsolatos.
"Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy mi lesz azokkal az adóssokkal, akik hitelüket devizában kapták és azóta is abban törlesztik. Konkrétan nem került megnevezésre a két csoport, csupán annyi hangzott el, hogy a kedvezményes végtörlesztés lehetőségét mindenkire kiterjesztik, akiknek árfolyamkockázatuk van. Ez azonban aggályokat vet fel, hiszen ebben az esetben a hitelező gyakorlatilag nem állapított meg árfolyamot, mivel a hitel nem forintban, hanem devizában került folyósításra és ennek következtében nem lehet megállapítani, hogy milyen árfolyamon történt az eladósodás
Mindezektől függetlenül a mai bejelentés kedvezően értelmezhető a részükre is, hiszen mivel fizetésüket a forintban kapják, ezért minden hónapban meg kell vásárolniuk valamilyen formában a törlesztéshez szükséges devizát még akkor is, ha ezt nem közvetlenül a hitelező bank által kínált árfolyamon teszik, tehát az árfolyamváltozásoknak ugyanúgy ki vannak téve, mint mindenki más"

Az október 15.-ei törvénymódosítás számomra nem világos. Kérdésem, hogy az önök olvasatában a végtörlesztés a fent említett adósokra is kiterjed?
Válaszukat köszönöm.
Üdv:
Krisztina

Kedves Krisztina!

A jogszabály 2011.10.15-én hatályba lépő módosítása alapján a jogszabály azon hitelekre is vonatkozik, amelyeknél devizában történik a törlesztés.
Ha Önnek ilyen hitele van, akkor jogosult rögzített árfolyamon visszafizetni hitelét.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt címzett!
Köszönöm válaszukat.
Akkor már csak egy kérdésem lenne. Abban az esetben ha a bankunk, jelen esetben az Unicredit Jelzálogbank ki akar zárni minket a végtörlesztésből arra hivatkozva hogy a hitel folyósítása devizában történt, kihez fordulhatunk, ki tud segíteni abban, hogy a bank módosítsa álláspontját?
Köszönöm
Üdv: Krisztina