2003-ban építkeztünk, 8 M Ft-ot + 2 M Ft szocpolt vettünk fel a Tiszaújvárosi Polgár Takarékszövetkezettől. Jelenleg kb. 4,8 M Ft-tal tartozunk. Ezt szeretném egyösszegben visszafizetni. Mennyit kell ráfizetnem? Szeretném eladni a lakást, de a szerződésünk tartalmazza, hogy a használatbavételtől számított 10 évig nem idegeníthető el, ami 2016-ban jár le.
Kérdésem tehát, ha visszafizetem a hitelt, akkor eladható-e lakás és mennyi hitelt kell visszafizetnem, és mi lesz a szocpollal?
Előre is köszönöm válaszát.
Üdvözlettel.
Gyöngyi

Kedves Gyöngyi!

A fennálló tartozás összegéről és a futamidő lejárata előtti végtörlesztésért felszámítandó díjról az érintett Takarékszövetkezet tud Önnek pontos tájékoztatást adni. Az előtörlesztés díját a Takarékszövetkezet Hirdetményes is tartalmazza.

Ha a szocpol igénybevételével épített lakóházat 10 éven belül eladja, akkor a támogatás folyósított összegét vissza kell fizetni. A visszafizetési kötelezettség érvényesítése iránt a Kincstár intézkedik.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

T. Cím!
A húgomnak van egy régi feltételű lakáshitele. Sajnos ő 2017 júliusában meghalt. A december 31-i OTP elszámoló számlán van még 43 521 Ft tőketartozás.
Ezt az összeget én milyen feltételek mellett fizethetem ki egy összegben?
Várom mielőbbi válaszukat.
Köszönettel.
B-né

Használt lakás vásárlására szeretnék 7.000.000,- Ft hitelt felvenni. Tegyük fel, megkapom a kívánt összeget és megveszem a lakást. De kiderül mondjuk 2-3 hónap múlva, hogy örököltem egy lakást. És most már el szeretném adni a hitellel terhelt lakást, mivel lett egy sajátom.
A kérdésem: milyen visszafizetési kötelezettségem van, mennyit kell visszafizetni?
Köszönöm válaszukat.

Tavaly lejárt a 8 éve fizetett lakáskasszám, amiből a házamra felvett hitelt kifizettem. Az adóbevallásomban ezt az összeget be kell vallanom mint jövedelem?

Tisztelt Ügyintéző!
Két éve vettem fel lakáshitelt 2,6 millió forintot, 35 évre, ami nagyon sok, de ki szeretnem fizetni egybe a hitelt készpénzzel (forint alapú hitel). Azt szeretnem megkérdezni, hogy mennyit kellene visszafizetnem, mennyivel lenne több, mint amit felvettem.
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Ügyintéző!
2007-ben vettünk egy családi házat és svájci frank alapú hitelt vettünk fel. Most lehetőségünk adódott a kormány által 180 Ft-on átforintosítottuk. (2011. október 3.-án) A hitel összege 15 millió volt 4 évvel ezelőtt, most 16,7 millió kellett a kiváltáshoz. Az lenne a kérdésem, hogy van-e kedvezményes kamattámogatott hitel nekünk, akik kiváltották a frank hitelüket?
3 gyermek édesanyja vagyok, 38 éves, még semmilyen formában nem vettük igényben a szocpolt sem. Mit tanácsol nekünk, milyen feltételekkel tudnánk élni, hogy könnyebb lenne?
Tisztelettel: Klári