Jelenleg már csak az OTP és az FHB fogad be a nagyobb bankok közül hitelkérelmeket végtörlesztési céllal, miután az Erste és a CIB is leállította az ilyen jellegű kérelmek befogadását.

A törvénymódosítás értelmében a végtörleszteni szándékozóknak január 30-áig kell igazolniuk, hogy a szükséges összeg a rendelkezésükre áll. Amennyiben a végtörlesztéshez szükséges összeget hitel formájában szeretnék előteremteni, akkor a hitelt nyújtó hitelintézet ígérvénye szükséges és ezt kell bemutatni a megadott határidőig.

A teljes összeg folyósítását, ami a végtörlesztéshez szükséges a kérelem benyújtásától számított 60 napon belül kell teljesíteni, ebből adódóan azok, azoknak akik a kérelmüket az utolsó nap nyújtották be, ez a határidő február 28. Ezt követően megszűnik a kedvezményes árfolyamon történő végtörlesztés lehetősége.

A fenti két pénzintézet a végtörlesztéshez egyaránt BUBOR-hoz kötött hitelt nyújt és az elérhető hitelek THM értéke 11,5 és 15 % között alakul. A törvényi szabályozás értelmében a végtörlesztési folyamatban a hitelközvetítők nem vethetnek részt.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

3 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Köszönöm a hozzászólásokat a végtörlesztésről és a tanácsokat.

Kedves Hitelfórum!
A Bankom (hírekből is hallottuk) nem szorgalmazza, hogy forinthitelt kaphassak a CHF hitelem végtörlesztéséhez. Jó adós vagyok (nagyon), de a változásokra hivatkozva nem elegendő a leigazolható jövedelmünk, de semmi igazolás nem szükséges ahhoz, hogy 1,8 M Ft kölcsönt adjon a végtörlesztéshez. A feltétel az, hogy a teljes végtörlesztéshez a különbség a számlámon legyen január 31-ig. Termőföldemért, most nevetségesen alacsony összeget adnának. Megtakarításom is van, ezen összegeken felül még 2,2 M hitelre van szükségem. Van-e még ilyen gyorsan lerendezhető hitel a végcél előtt?
Várom válaszukat!
Köszönettel: Judit