Lakástakarék beforgatható a fix árfolyamos végtörlesztésbe?

Tisztelt Hitelnet!

Svájci frank alapú lakáshitelem van és szeretnék élni a rögzített árfolyamon történő végtörlesztéssel. Mindezt a következő héten el is indítom.
A hitelemhez tartozott Lakáskasszás megtakarítás is, ami most járt le, megkaptam a papírokat a kiutalásom időpontjáról, ami november 30.
A kérdésem, hogy vajon a Lakástakarékból kiutalt összeget én 180CHF/HUF árfolyamon fogom tudni ebben az esetben (még a kiutalás előtt el lesz indítva a végtörlesztési folyamat) a hiteltörlesztésembe beleforgatni?

A másik kérdésem, hogy ha elindítom a végtörlesztési folyamatot, akkor a havi törlesztő részletem hó elejei levonása megszűnik, vagy az a végtörlesztési összeg befizetése után szűnik meg?

Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel! Viktor

Kedves Viktor!

Lakáskasszával kombinált hitel esetén a megtakarítás csak akkor forgatható be a végtörlesztésbe fix árfolyamon, ha ehhez a bank is hozzájárul. Ha ugyanis a lakáskasszához hitel is kapcsolódik, akkor a bank rendelkezhet a megtakarításról, illetve, hogy azt milyen árfolyamon lehet betörleszteni a hitelbe. Kérjük, forduljon a hitelfolyósító pénzintézethez ez ügyben.

A végtörlesztési igény bejelentésével nem szűnik meg a törlesztési kötelezettség. A törlesztő részletet fizetni kell a végtörlesztés teljesítéséig.Utolsó módosítás: 2011. október 03. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Hitel Fórum! Fundamentával kombinált lakáshitelem van, tehát a Fundamenta megtakarítás számlák a jelzálogomhoz vannak kötve, azokat elvileg csak erre a célra használhatom. Januárban lesz hatodik éve, hogy fizetem a Fundamentát, a számlákon lévő megtakarítás és a saját erőm együttesen fedezné a jelzálogom végtörlesztését. A bankom sajnos nem egyezik bele, hogy a Fundamentás megtakarításaimat a végtörlesztésnél beszámolja. Csak akkor hajlandók “szabadon engedni” a számlákat, ha először valamilyen egyéb úton-módon végtörlesztem a számlákat. De ha ez egy csoda folytán sikerülne, akkor okafogyottá válna a lakáscélú felhasználás a Fundametamnál (másik lakást nem tudok venni, se felújítani). – Joga van erre a banknak… Továbbiak »


2
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x