Lakáselőtakarékosság, de minek?!

CHF alapú hitel + LTP, amelyet 4 éven keresztül becsületesen fizettem annak reményében, hogy mind a megtakarítás, mind pedig az utána felvehető kamattámogatott hitel enyhíti a jelenleg már elviselhetetlen nagyságú törlesztőrészletet. Tévedtem, mert a hitelt – legalábbis az ügyintéző tájékoztatása szerint- nem vehetem igénybe, mert a jelenlegi(243 Ft) árfolyamon számított értéken a hitel összeg forintban meghaladja az ingatlan 70 %-át.
Nem értem ma sem, amire nem kaptam jogszerű választ, hogy miért nem lehet kiváltani egy meglévő hitel egy részét egy másik, kedvezőbb fizetési lehetőségre, hiszen a hitel tömege nem, csak a struktúrája változna. Ráadásul “házon/bankon” belül maradna, sőt valamikor a hitelszerződés is ennek felhasználhatóságát sugallta.
Jobb lesz, ha nem tudom a magas törlesztést fizetni?!
Amennyiben egyébként nem használom fel 12 hónapon belül az LTP-s hitelt, elévül. Pedig 1.260.000.- Ft közel 7.000 CHF hitel kiváltását tenné lehetővé 180 Ft-on. Közel 500.000.- Ft megtakarítás a jelenlegi árfolyamhoz képest! Hol is a segítség?!!!
Tényleg nincs mód a végtörlesztéshez felhasználnom a már kiérdemelt kedvezményes hitellehetőséget?
Köszönettel: Erika

Kedves Erika!
Az ingatlanok maximális terhelhetőségét jogszabály határozza meg. A hitelkérelem elutasításának valószínűleg az lehet az oka, hogy a felvenni kívánt hitel összege meghaladja a maximális finanszírozási arányt.
Utolsó módosítás: 2011. október 17. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó estét kívánok!
Tanácsot szeretnék kérni. Végtörleszteni szeretnék, nem annál a banknál, ahol jelenleg van a CHF alapú hitelem.
3,5 éve kötöttem a hitelt, amelyhez LTP szerződésem is van. Tudok-e valamit tenni, hogy az LTP szerződésem ne szűnjön meg 4 évig és át tudjam ” vinni” később az államilag támogatott összeggel a másik bankba az új hitelem csökkentésére?
Köszönettel: Csilla


2
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x