Lakás-takarékpénztári megtakarításból végtörleszthető kedvezményesen a devizahitel?

Úgy érzem ez a probléma nem csak engem érint. Sokunknak van olyan szerződése aminél egy vagy több lakástakarék megtakarítás amikor lejár, a hitel futamideje közben betörleszt. Ezeknél a kombinált hiteleknél a lakástakarék szerződés feletti rendelkezési jogot a hitelt nyújtó bankra kellett engedményezni. A helyzet adott, van valamekkora megtakarításom a lakástakarék számlámon, 4 évnél idősebb tehát felhasználhatom, csak ezzel együtt tudom a hitelemet teljesen végtörleszteni. Viszont a bank engedélye nélkül nem tudom elindítani a folyamatot. !!! Mit fog tenni a bank? !!! További probléma hogy a Lakástakarék szerződés szerint ha megigénylem a megtakarításom felhasználását 3 hónap míg átutalják, a törvény szerint viszont a végtörlesztést a bejelentéstől számított 60 napon belül teljesítenem kell.
Kérdést feltette: KB

Kedves Érdeklődő!

Lakástakarékból történő végtörlesztési igényével az adott pénzintézetet kell megkeresni, s ott pontos választ tudnak adni Önnek a felhasználás engedélyezésére vonatkozóan.

A lakástakarék kiutalását érdemes mielőbb kérni, a végtörlesztési igényét viszont ráér december végéig bejelenteni. Addig van még 3 hónap, majd a december végi bejelentést követően további 60 nap áll rendelkezésére, s ezen idő alatt lebonyolítható a kedvezményes végtörlesztés.Utolsó módosítás: 2011. szeptember 21. szerda


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x